Foto: Reuters

Silni Englezi

PAVLOVIĆ LOVI LISICE: Lester želi overu evropskog proleća

Srpski reprezentativac iz Kopenhagena pokušaće da spreči seriju Džejmija Vardija i ostalih igrača Klaudija Ranijerija, koji u prethodna tri kola nisu osetili gorčinu poraza

Fudbal
> 21:40h

Najveća senzacija evropskog fudbala iz prošle sezone, ekipa engleskog prvaka Lestera, pokušaće u glavnom gradu Danske da i definitivno overi plasman u narednu rundu Lige šampiona. „Lisice“ su dosad gazile sve redom, osvojili su devet bodova na tri meča, bez primljenog gola, ali bi srpski centarfor Andrija Pavlović s Kopenhagenom mogao večeras (20.45) da im pokvari planove. CSKA veruje u čuda Kopenhagen nema izbora pred svoj četvrti duel u najkvalitetnijem klupskom takmičenju. Jedino ih pobeda ostavlja u trci s Lesterom i Portom za dva mesta koja vode dalje, u nokaut fazu, dok je Briž već prežaljen i potrebno mu je čudo u Portugalu da bi se umešao u trku sa ova tri tima. Čudu se nada i CSKA u Monaku! Tim Zorana Tošića hvata poslednji voz, ali zbog izjednačenosti timova u grupi E možda bi i remi bio zlata vredan, pod uslovom da Totenhem ne pobedi Bajer. Dinamo u Sevilji Fudbaleri Sportinga, posle problema na Madeiri sa svojim navijačima, moraju da se iskupe za loše u partije u domaćem prvenstvu protiv Borusije Dortmund, i to u gostima. Forma saigrača Lazara Markovića ne obećava previše, pa će se više obraćati pažnja na to da se sačuva obraz kako se bes pristalica u Lisabonu ne bi produžio do vikenda. U grupi H teško je zamisliti scenario po kojem bi bila ugrožena dominacija Juventusa i Sevilje, koji se na svom terenu sastaju s Lionom i zagrebačkim Dinamom.

Liga Evrope MAŽIĆ OPET SUDI JUNAJTEDU Najbolji srpski sudija Milorad Mažić dobio je novo priznanje od UEFA, pošto će deliti pravdu na sutrašnjoj (19.00) utakmici Lige Evrope između Fenerbahčea i Mančester junajteda u Istanbulu. Mažiću će pomagati linijske sudije Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, četvrti će biti Nemanja Petrović, dok su iza golova Danilo Grujić i Nenad Đokić.