Foto: Reuters

Drama u finalu MLB lige

(VIDEO) SKINULI KLETVU GRČKE KOZE: Čikago Kabsi osvojili titulu posle 108 godina!

Bejzbol tim Čikago Kabsi osvojili su titulu u MLB ligi i to prvu posle 108 godina.

Ostali sportovi
> 00:00h

Ekipa iz Čikaga je do titule stigla pošto je u sedmom meču pobedila Klivlend Indijanse 8:7 posle dodatnog ininga. Kabsi su osvojili titulu pobedom 4:3 u finalnoj seriji plej-ofa.

Ovo je treća titula za Kabse, koje su prethodne dve osvojili 1907. i 1908. Na ovaj način Kabsi su prekinuli najduži post izmedju dva trofeja u američkom profesionalnom sportu. Čikago je do šampionske titule došao posle preokreta pošto je u finalnoj seriji gubio sa 1:3, a postao je i prvi tim koji je osvojio titulu pobedama u šestoj i sedmoj utakmici još od Pitsburga 1979. Na drugoj strani, Klivlend je pokušao da osvoji prvu titulu od 1948. godine, ali nije uspeo pošto je izgubio poslednje dve utakmice na svom terenu. Sedma utakmica finalne serije bila je veoma uzbudljiva. Kabsi su poveli sa 5:1, ali je Klivlend uspeo da izjednači na 6:6. Potom je usledio prekid od oko 20 minuta zbog kiše nakog čega je Ben Zobrista postigao odlučujući poen, da bi pobedu Kabsa potvrdio Migel Montero.
Po završetku meča usledio je veliko slavlje na terenu, ali i u Čikagu.
Američki mediji navode i da su Kabsi skinuli "prokletstvo grčke koze". 1945. godine grčki imigrant Bili Sijanis je na meč Kabsa doveo kozu. Međutim, navijačima Kabsa je ovo smetalo pa su sa tribina izbacili Grka i kozu. Legenda kaže da ih je Sijanis prokleo, a kletva je skinuta noćas.