Foto: PR

Jesen kulture u Beogradu

Dođite na „Dane lepih umetnosti” i uživajte u savremenoj interpretaciji Šekspirovih dela!

Jesen prepuna kulturnih dešavanja se nastavlja. Posle Oktobarskog salona, Sajma knjiga i Beogradskog Jazz festa možete posetiti i kratki pozorišni festival „Dani lepih umetnosti”.

Edukacija
> 13:10h

Ova manifestacija održaće se 3. i 4. novembra u Beogradu u organizaciji Akademije lepih umetnosti i multimedija, uz podršku Narodnog pozorišta i Teatra Carte Blanche.

U okviru programa publika će uživati u predstavi „Biti il' ne biti”, koju će odigrati diplomci Akademije lepih umetnosti i multimedija.

Predstava nosi naziv po jednom od najpoznatijih Šekspirovih citata iz dela „Hamlet”: „Biti il' ne biti – pitanje je sad”, a mladi glumci će na savremen način dočarati ovaj zanimljiv komad, sačinjen od autorovih najznačajnijih dela: „Otelo”, „Hamlet”, „Magbet” i „Romeo i Julija”.

Osvojili su publiku u regionu, sada će i vas!

Nakon brojnih gostovanja u regionu, imaćete priliku da u okviru meseca Šekspira u Narodnom pozorištu, 3. novembra u 20.30h, vidite kolaž najboljih dramskih dela i detalja iz života pisca pretočena u ovaj moderan i edukativan komad.

Reprizu predstave možete pogledati 4. novembra u Teatru Carte Blanche u Zemunu (nekadašnje pozorište lutaka „Pinokio”).

Za mnoge je pozorište bez raskošnih kostima nezamislivo. Zato će publika u okviru „Dana lepih umetnosti”, 4. novembra, u foajeu Teatra Carte Blanche od 19h imati prilike da pogleda i interaktivnu izložbu studentkinja kostima Akademije lepih umetnosti i multimedija Isidore Čeković i Sare Milevske.

Karte za predstavu u Narodnom pozorištu možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta, po zvaničnoj ceni karte, dok karte za predstavu 4. novembra možete kupiti na blagajni Teatra Carte Blanche. Vidimo se u pozorištu!