Foto: Youtube/Printscreen

Osuđen za gnusni zločin

SIN RUSKOG TAJKUNA IZBO DEVOJKU 25 PUTA: Ali reči njegovih roditelja su tek razbesnele javnost

Mark Konkov (17), sin ruskog tajkuna Igora Konkova iz Novosibirska, osuđen je na deset godina zatvora zbog okrutnog ubistva svoje bivše devojke 16-godišnje Karine Zalesove.

Planeta
> 00:00h

Konkov je nožem Karinu izbo 25 puta u lice i vrat. Njegovi ljuti roditelji nisu pokazali ni trunku saosećanja prema porodici žrtve, već su kazali kako ona nije trebalo da se petlja s njihovim sinom jer je iz niže društvene klase.

Građevinski tajkun kazao je i kako uopšte nije reč o "posebno okrutnom ubistvu", iako je njegov sin Karinu izbo 13 puta u lice i 12 puta u vrat, dok ju je pre toga udarao pesnicima i tvrdim drvenim predmetom.

"Nema tu posebne okrutnosti. Gledao sam njeno mrtvo telo i izgledala je normalno. Mi smo iz različitih staleža i niko je nije pozvao u našu kuću. Došla je sama", rekao je njegov otac, što je izazvalo bes javnosti.

Prijatelji devojke i mladića su kazali kako je Konkov pozvao Karinu u svoju kuću u avgustu prošle godine zapretivši da će se ubiti ako to ne učini. Kada su se našli Konkov je počeo da je udara pesnicama i drvenim predmetom pa je potom prešao na nož. Njegov otac je čak pokušao javnost da uveri u priču da se par dogovorio da izvrši samoubistvo, ali su forenzički nalazi pokazali kako se Karina očajnički borila protiv napadača. Čak je to opovrgnuo i njegov sin tokom svedočenja.

"Samo sam je ubio. Nije bilo nikakvog dogovora o samoubistvu", rekao je.

Ovaj slučaj izazvao je i masovne proteste u tri grada (Moskva, Novosibirsk i Sankt Petersburg) nakon što se pročulo da bi slučaj mogao da se zataška, a tajkunovom sinu određen kućni pritvor. Posle protesta Konkov je prebačen u zatvor.

Psihijatrijski testovi pokazali su da je bio duševno zdrav kada je počinio ovo stravično ubistvo. Konkov je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora za svoje godine.

(siberiantimes.com)