Foto: Marina Lopičić

Specijalni sud u Beogradu

NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Danas svedoči bivši zamenik načelnika UKP Dragan Karleuša

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije trebalo bi da se danas u Specijalnom sudu nastavi svedočenjem bivšeg zamenika načelnika Uprave kriminalističke policije Dragana Karleuše.

Crna Hronika
> 00:00h

Karleuša, bivši šef policijske grupe koja je istraživala ubistvo Ćuruvije, svedočenje je počeo 28. oktobra koje će se, zbog mnogobrojnih pitanja i tužilaštva i odbrane, nastaviti danas.

Foto: Marina Lopičić

On je tada rekao da se na osnovu operativnih saznanja došlo do podataka da je služba Državne bezbednosti umešana u to ubistvo, ali da to nije moglo da se dokaže.

U novembru se očekuje i svedočenje bivših pripadnika "Zemunskog klana" i zaštićenih svedoka Tužilaštva za organizovani kriminal Miladina Suvajdžića, zvanog "Djura Mutavi", i Dejana Milenkovića zvanog "Bagzi".

Foto: Profimedia

Njih dvojica su dobila status svedoka-saradnika u procesu za ubistvo premijera Zorana Djindjića i u slučaju raznih zločina "Zemunskog klana", a prethodno je bilo predvidjeno da svedoče 4. novembra.

SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE Karleuša: Sumnjali smo da iza ubistva stoji DB, ali nije bilo dokaza

Za ubistvo Ćuruvije 11. aprila 1999. u Beogradu Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Foto: Stefan Jokić

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je kao i Radonjić, uhapšen januara 2014.

Optuženi su u dosadašnjem toku sudjenja negirali bilo kakvu povezanost s ubistvom Ćuruvije.