Foto: Dado Đilas

Optimista

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ UOČI BARAŽA: Imam osećaj da ću dati gol Norvežanima

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Andrija Živković izjavio je danas da sa nestrpljenjem isčekuje utakmicu sa Norveškom u baražu i poručio da će ekipa uraditi sve da izbori plasman na šampionat Evrope 2017. godine.

Fudbal
> 19:50h

"Iskreno, jedva čekam da zakoračim na stadion Partizana sa kojeg imam samo lepe uspomene. Sigurno ću biti veoma uzbuđen. Mislim da smo zaslužili da tribine budu popunjene i mogu da obećam da ćemo pružiti sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Ogromna je želja svih momaka u ovoj selekciji da se nađemo na završnom turniru", rekao je Živković.

On je dodao da Srbija pred prvi duel sa Norvežanima ima samo jedan cilj, a to je pobeda.

"Imamo kvalitet, po rejtingu svakako zaslužujemo da se nađemo na Evropskom prvenstvu. Učešće na još jednom velikom takmičenju za ovu generaciju je ogroman motiv, zato sam uveren i da će pristup biti maksimalan u obe utakmice".

Fudbaler lisabonske Benfike dodaje da ne sme da se potceni Norveška, koju predvodi Martin Edegard iz Real Madrida.

"To je selekcija koja zahteva maksimalan pristu, bukvalno u svakom minutu ovog dvomeča. Veoma cenim njihovu reprezentaciju i mislim da imaju jako dobre igrač. Pre svih Martina Edegarda koji će ipak biti u sastavu, a za koga se najavljivalo da će biti priključen A selekciji".

Na činjenicu da još nije postigao gol u selekciji do 21 godine za koju je odigrao sedam mečeva, Živković kaže:

"Ne bih da obećavam, ali imam osećaj da će se to promeniti u jednom od predstojeća dva duela sa Norvežanima", zaključio je Živković.

Prva utakmica između Srbije i Norveške igra se narednog petka od 18 sati na stadionu Partizana, dok je revanš četiri dana kasnije u Dramenu.