Foto: Shutterstock

Ima se

KOJIM LI SE POSLOM ON BAVI? Crnogorac ima platu 22.152 evra

Prema podacima, kojima raspolaže Poreska uprava Crne Gore, najveća bruto zarada obračunata za poreski period septembar 2016. godine iznosila je 39.208,64 evra, odnosno u neto iznosu 22.152,87 evra, a isplaćena je licu zaposlenom u sektoru hotelijerstva.

Crna Gora
> 00:00h

Navedeni iznos isplaćen je samo u jednom mesecu, pa se ne može zaključiti da se radi o redovnom mesečnom primanju, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja, iako je on unet u IOPPD obrazac pod šifrom 1 zarade, pa se kao takav i vodi u sistemu Poreske uprave, naveli su iz PU, na čijem je čelu Miomir M. Mugoša.

Prema ranijim podacima Poreske uprave, od januara do juna ove godine najveća obračunata zarada sa porezima i doprinosima iznosila je čak 307,6 hiljada evra, odnosno 206,1 hiljadu evra u neto iznosu. Taj iznos isplaćen je zaposlenom u sektoru "razrada građevinskih projekata”.

Druga po redu najveća zarada za isti taj period isplaćena je zaposlenom u istom sektoru i iznosila je 52,6 hiljada evra u bruto iznosu, dok je sa mesečnom zaradom od 46,6 hiljada evra sa porezima i doprinosima zaposleni u sektoru neživotnog osiguranja bio treći na spisku najvećih zarada za pola godine.

U prošloj godini najveća obračunata zarada iznosila je 309,4 hiljade evra i isplaćena je zaposlenom u sektoru hotelijerstva.

(Dan)