Foto: Prinstcreen Youtube

Izborna afera

CRNOGORSKA OPOZICIJA LJUTA NA TUŽILAŠTVO: Pomažete DPS-u da formira novu vladu

Demokratski front ocenio je da se Specijalno i Vrhovno tužilastvo stavilo na stranu DPS i lidera te partije Mila Đukanovića, pokušavajući da rasvetli ono što se dešavalo na dan izbora.

Crna Gora
> 00:00h

Funkcioner DF Milan Knežević rekao je za Televiziju Vijesti da je tužilaštvo na današnjoj konferenciji za medije Front nacrtalo kao metu, kako bi pomoglo DPS da formira novu Vladu i osujeti plan opozicije i njihovu ponudu manjinskim partijama.

Iz Fronta poručuju da stoje tužilaštvu na raspolaganju i da nastavljaju da se bore za političke promene u Crnoj Gori.

"Malo im je bilo što su 16. oktobra obezbedili Đukanoviću 36 mandata, nego su se sada uključili i u formiranje Vlade. Mi ovo tumačimo kao direktno mešanje i pokušaja specijalnog tužioca Milivoja Katnića da pomogne Dušku Markoviću da se sastavi nova vlada", rekao je Knežević.

On je istakao da se u Demokratskom frontu ne prepoznaju ni u jednoj optužbi specijalnog tužioca, a posebno se nisu uplašili ni jedne njegove pretnje.

"Mi smo sve vreme u Crnoj Gori, stojimo na raspolaganju čak i takvom Specijalnom tužilastvu. Nemamo nameru da bežimo, da napuštamo Crnu Goru i vodićemo našu političku borbu svim demokratskim sredstvima", rekao je Knežević.

Iz Demokratske partije socijalista Televizija Vijesti nije uspela da dobije komentar na ovu temu.