Foto: Shutterstock

RECEPT

Snežina torta

.

Recept dana
> 23:28h

SASTOJCI - 7 jaja - 7 kašika šećera - 1 vanilin šećer - 150 g mlevenih oraha - 150 g mlevenih lešnika - 50 g mlevenog plazma keksa ZA FIL - 200 g maslaca - 150 g šećera u prahu - 100 g plazma keksa - 100 g mlevenih oraha - 200 g čokolade za kuvanje - 2 dl kuvane kafe (napraviti i ohladiti) PRIPREMA 1. Pripremiti dva kalupa dimenzija 20 x 23 cm (podmazati ih i dno obložiti papirom za pečenje). 2. Dobro umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mlevene orahe, lešnike i plazmu (umešati ih lagano varjačom). Dobijeno testo rasporediti u dva pripremljena kalupa i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečene kore izvaditi na rešetkastu podlogu i ohladiti pre filovanja. 3. Fil: Plazma keks složiti na tacnu i preliti ohlađenom kafom. Dobro umutiti maslac sa šećerom. U to dodati plazmu (ne treba je gnječiti, mikser će je usitniti), mlevene orahe i omekšalu čokoladu i sve dobro sjediniti. 4. Na tacnu staviti jednu koru, premazati je polovinom fila, pokriti drugom korom, malo je pritisnuti dlanovima, pa je filovati preostalim filom odozgo i okolo. Tortu ukrasiti po želji.