Foto: Ap 27 Apr 2014

Čestitka

IVANOV TRAŽI PODRŠKU OD TRAMPA: Traži pomoć u rešavanju spora sa Grčkom

Predsednik Makedonije Djordje Ivanov čestitao je dans Donaldu Trampu pobedu na predsedničkim izborima u SAD i poželeo mu uspeh na dužnosti.

Severna Makedonija
> 00:00h

"Republika Makedonija pridaje izuzetan značaj strateškom partnerstvu sa SAD, a zalaganje za njegovo dalje učvršćivanje predstavlja poseban interes za Makedoniju i njene gradjane", naveo je makedonski predsednik u čestitki Trampu.

Aludirajući na Grčku, Ivanov je napomenuo da se Makedonija već dugo suočava s "nepravednom i neprincipijelnom blokadom na evropskom i evroatlantskom putu", istučući da je za postizanje tih ciljeva posebno značajna podrška SAD.

Donald Tramp

"Kao što je svetu potreban poredak, tako nama treba konsolidacija mira, veća stabilnost, bezbednost i demokratija u regionu. Za postizanje ovih ciljeva potrebna je integracija Makedonije i celog regiona u NATO i Evropsku uniju, ali i poštovanje medjunarodnog prava. Za postizanje ovih ciljeva posebno je značajna podrška SAD", naveo je on.

Makedonski predsednik je izrazio uverenje da će SAD "pod liderstvom Trampa pomoći u ispunjavanju tih najviših strateških ciljeva", prenela je državna agencija MIA.