Foto: Dragana Udovičić

Uputio čestitku novom predsedniku SAD

NENAD POPOVIĆ SNP: Verujem da će pobeda trampa doneti pozitivnu promenu u politici SAD prema Srbiji

BEOGRAD - Uveren sam da će pobeda Donalda Trampa doneti pozitivnu promenu u politici SAD prema Srbiji, kaže Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, u čestitci Donaldu Trampu, povodom njegove pobede na izborima za predsednika SAD.

Politika
> 23:42h

"Ne toliko zbog promene spoljnopolitičkog kursa američke politike na Balkanu, koliko zbog toga što su sa porazom Hilari Klinton poraženi i najveći finansijeri njene politike sa ovih prostora, Hašim Tači i Milo Đukanović", naveo je Popović razloge za svoja očekivanja.

Pozicije Hašima Tačija i Mila Đukanovića, kako navodi Popović, "osvedočenih neprijatelja srpskih nacionalnih interesa, porazom Klintonove će biti značajno oslabljene, a to automatski znači da će srpske pozicije i srpski državni i nacionalni interesi biti zaštićeniji."

Odlazak Hilari Klinton u "političku istoriju" on vidi kao "početak kraja kriminalnih režima Mila Đukanovića i Hašima Tačija koji su novcem od kriminalnih radnji, trgovinom cigaretama, oružjem, drogom i ljudskim organima, kupovali zaštitu Klintonove".

Popović ocenjuje da je pobeda Donalda Trampa u SAD, Bregzit u Velikoj Britaniji, najava referenduma u Holandiji o izlasku iz EU, popularnost evroskeptičnog predsedničkog kandidata u Austriji Norberta Hofera, kao i vojno i ekonomsko buđenje Rusije, ukazuju da se nepovratno menja politička slika sveta i da konačno politika istine i pravde počinje da ostvaruje pobedu nad politikom ucene i sile.

To je politika mira, stabilnosti i poštovanja međunarodnog prava u kojoj svoje mesto treba da pronađe i Republika Srbija.