Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srdačan susret u Narodnoj skupštini

GOJKOVIĆ SA DŽONSONOM: Britanija napušta EU, ali ne i Evropu, tu je budućnost Srbije!

Bez obzira što Velika Britanija napušta Evropsku uniju, ona ne napušta Evropu, izjavio je danas u razgovoru sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojović šef britanske diplomatije Boris Džonson i poručio da Srbija ima budućnost kao deo Evrope.

Politika
> 11:34h

Džonson je ukazao da je cilj njegove posete da pokaže koliko Velika Britanija ceni prijateljstvo sa Srbijom, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gojković je izrazila uverenje da će, bez obzira na dinamiku i rezultate procesa nakon Bregzita, Velika Britanija nastaviti da igra značajnu ulogu na evropskom planu i u odnosima sa Evropskom unijom.

Gojković i Džonson su se složili da je u cilju unapređenja ukupnih odnosa i nadograđivanja prijateljstva važno intenziviranje međuparlamentarne saradnje, posebno na najvišem nivou, kao i da je parlamentarna razmena vredan način izgradnje razumevanja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednica Skupštine Srbije je istakla važnost posete Borisa Džonsona u istorijskom trenutku od zajedničkog značaja, uoči obeležavanja Dana primirija u Prvom svetskom ratu i uručila mu simboličan poklon – Natalijinu Ramondu, kao znak sećanja na stradanje i oslobođenje Srbije u Velikom ratu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

ŠEF BRITANSKE DIPLOMATIJE U POSETI BEOGRADU: Dačić se sastao sa Borisom Džonsonom