Foto: Dejan Petković

"Orlovi" će imati podršku navijača

KURIR U VELSU: Evo ko je dočekao fudbalere Srbije na aerodromu u Kardifu

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Kardif gde će se sutra sastati sa Velsom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018.

Fudbal
> 04:46h

Reprezentaciju Srbije na aerodromu nisu dočekali novinari. Međutim, na aerodromu su trojica navijača sa srpskim zastavama koji su doputovali iz Dablina kako bi pratili predstojeći meč.

Na aerodromu je ekspediciju Srbije dočekalo neprijatno iznenađenje, pošto su britanske vlasti procenile da sama aplikacija za vizu nije dovoljno komplikovana. Reprezentaciju Srbije i ostale putnike iz Beograda na graničnom prelazu aerodroma u Kardifu dočekala je još jedna duga procedura administrativnih začkoljica pre zvaničnog ulaska u zemlju. Svaki putnik morao je ponovo da ostavi na formularu lične podatke, a nakon odgovora na nekoliko oficijelnih pitanja graničnog službenika i da ostavi otiske palca i kažiprsta. Sve to je potrajalo oko 90 minuta...

"Pratimo kad god možemo reprezentaciju. Prvi put smo sa našom zastavom bili na SP u Nemačkoj 2006. godine, a posle toga išli smo po celoj Evropi", pričaju Banjalučani Dario i Darko i Beograđanin Miloš, koji žive u Dablinu skoro dve decenije.

"Nadamo se dobrom rezultatu. Oni su bili dobri na EP, ali ne treba ih zbog toga preceniti. Možemo da ih pobedimo, ali ni bod ne bi bio loš. Glavno je da momci sada igraju sa više samopouzdanja", navode oni.

Fudbaleri Srbije će trenirati večeras od 20.00 sati na stadionu Kardif sitija, gde će sutra i igrati utakmica. Utakmica je na programu sutra od 20.45. Izabranici Slavoljuba Muslina, posle tri utakmice, imaju sedam bodova i prvi su na tabeli Grupe D kvalifikacija, dok je Vels treći sa dva boda manje. Ulaznice za predstojeću ovu utakmicu su rasprodate. Karte su koštale su od 20 do 50 funti. Stadion Kardif sitija je kapaciteta 33.280 sedišta.