Foto: Shutterstock/Ilustracija

Nasilje nad starijima

TROJE MALOLETNIKA PREBILI BAKU U PARKU: Pretukli je i psovali, pa ostavili polusvesnu na pločniku

Troje maloletnika napalo je staricu (63) u Parku Franje Tuđmana u Karlovcu i teško je povredilo.

Hrvatska
> 00:00h

Troje dece, starih između 10 i 12 godina, usred dana verbalno i fizički su napali ženu dok je šetala parkom, javio je Radio Mrežnica.

“Primjetila sam da mi u susret dolazi troje dece, dva dečaka i devojčica, starosti između 10 i 12 godina. Išli su prema meni, mojom stranom i videla sam da ne žele da se sklone. Meni nije problem da se sklonim mlađima iako sam starija, pa sam krenula da i učinim. Taman kad sam htela da iskorčim i maknem im se s puta, njih troje bahato je stalo ispred mene. Dva dečaka, jedan sitne građe, drugi puniji, i devojčica”, ispričala je napadnuta žena za radio.

Onda je mršaviji dečak napao udarivši je šakom u glavu od čega joj se zamračilo pred očima. Od pada na pločnik i verovatno težih povreda spaslo je to što se uhvatila za jaknu drugog dečaka.

“Bilo je to strašno, pred očima mi se sve zacrnilo. Udario me par centimetara iznad slepoočnice, a tada otrčao. Čula sam i kako govore: “Stara nije pala”. Ovaj drugi dečak za čiju sam se jaknu pridržala vikao je “Nisam ja, nisam ja” da bi potom i on otrčao. U tom trku su mi se rugali i govorili prostakluke, a uz mene je ostala da stoji devojčica. Prišla sam joj i zamolila da mi pomogne jer me bolela glava, a ona mi je odgovorila: “Ti se bako j…” da bi potom otrčala za njima”, ispričala je žena.

Napad na nju su, kaže, videle su i dve žene koje su sedele na obližnjoj klupi, ali i grupa srednjoškolaca koji su tu prolazili. Niko od njih nije reagovao na njene pozive da pokušaju da zadrže barem nekog od troje napadača. Niko joj nije priskočio ni u pomoć.

Kaže da je sitniji dečak bio obučen u crnu odeću, dok je drugi imao jaknu između tamnoplave i crne boje sa belim delom i sitnim zelenim crticama. Devojčica je imala prsluk sa krznom i bila je obučena u smeđu odeću.

Napadnutoj ženi u karlovačkoj bolnici su utvrdiuli lakši potres mozga a otečeno joj je iznad oka.

Sve je to prijavila policiji koja istražuje slučaj. Kako bi saznala više o napadačima, žena se obratila i dvema školama koje se nalaze u tom delu grada za koje smatra da ih maloletni nasilnici možda pohađaju. Ali, tamo je dobila odgovor u stilu “pa nemojmo na decu”.

“Strašno je to, boli me glava i danas, ali me boli i duša. Ne pričam ovo radi sebe, već želim da se tom dečaku koji me je napao, toj deci da se pomogne na bilo koji način”, rekla je ona.

(Net.hr)