Foto: Kurir Arhiva

Neće više da bude beskućnik

DOGORELO MU: Hasan Dudić traži stan kao socijalni slučaj

Dudić podneo zahtev gradskoj upravi da mu kao ugroženom licu konačno dodeli krov nad glavom.

Stars
> 00:00h

Hasan Dudić neće više da bude beskućnik te je konkurisao za stan za socijalno ugrožene slučajeve, saznaje Kurir. Bivši suprug Zlate Petrović potvrdio je naša saznanja i moli boga da dobije krov nad glavom:

"Podneo sam zahtev 24. oktobra gradskoj upravi kako bih rešio stambeno pitanje. Priložio sam svu lekarsku dokumentaciju za poslednjih 10 godina, kao i dokaze o humanitarnim koncertima i sve što sam zahvaljujući muzici i sportu uradio za našu zemlju".

foto Marina Lopičić

"Šanse su veoma male jer je konkurisalo dosta umetnika, sportista i operskih pevača koji su bez krova nad glavom. Ukoliko dobijem stan od 40-50 kvadrata, moraću mesečno da plaćam 2,5 evra po kvadratu, a pored toga i komunalije. Nije ni to baš tako jednostavno. Ako ne platiš prvi i drugi mesec, trećeg letiš napolje", priča Hasan.

Dudić kaže da mu se smučio život po hotelima, pogotovo poslednjih godina jer ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

"Od 1972. godine živim po hotelima i privatnim smeštajima. U neke ni miševi ne bi ušli, pa sam im svojim prisustvom napravio veliko ime. Već 10 godina sam u hotelu Slavija, gde mesečno plaćam 23.800 dinara. Svima sam pomagao, bitno mi je da sam porodicu skućio, a ja ću se nekako već snaći", kaže kompozitor.

Tražio pomoć MOLIO MRKU DA POGURA NJEGOV SLUČAJ? Priča se da je Hasan zamolio Milutina Mrkonjića da pogura njegov slučaj. - Ma ko da mi pomogne?! Nemam ja šta koga da zovem. S Dačićem sam dobar, pa ga nisam zvao za pomoć - rekao je Dudić, dok je Mrka odbijao naše pozive.

Marija Dejanović