Foto: Zorana Jevtić

Doktori se brane ćutanjem

ISTRAGA O SMRTI DEČAKA (4) IZ LAZAREVCA: Saslušani svedoci u postupku protiv lekara iz Tiršove

Istraga protiv dvojice lekara Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj zbog smrti četvorogodišnjeg Aleksandra Adamovića iz sela Županjac kod Lazarevca, koji je preminuo jer je nakon preloma ruke dobio sepsu, nastavljena je saslušavanjem svedoka.

Društvo
> 00:00h

Tužilaštvo će izdati nalog da se uradi medicinsko veštačenje kako bi se utvrdilo šta je prouzrokovalo smrt i da li je Aleksandar adekvatno lečen. Postupak se vodi protiv dvojice lekara sa Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj - Đorđa Topličića i Siniše Dučića. Na teret im se stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi, a na ispitivanju su se branili ćutanjem.

SMRT DEČAKA (4) IZ LAZAREVCA: Lekari iz Tiršove osumnjičeni za izazivanje smrti malog Aleksandra

Za sada su saslušani načelnik Klinike i doktorka iz lazarevačkog doma zdravlja, gde je dečak prvo bio na pregledu. Tokom sledeće nedelje svoje iskaze daće i dečakovi roditelji Dragana i Dejan Adamović.

UŽAS: Dečak (4) umro pošto su mu lekari stavili ruku u gips!

Kada je dečak preminuo, policija je na zahtev tužilaštva dostavila kompletnu medicinsku dokumentaciju o tome kako je četvorogodišnjak lečen. Posle sprovedene predistrage, Tužilaštvo je u aprilu pokrenulo postupak protiv Topličića i Dučića.

(Večernje novosti)