Foto: B92 Printscreen

SKANDAL POTRESA ZDRAVSTVO Pacijent tvrdi: Tukli su me i vezivali za krevet, i sve to pred doktorom!

Nenad Puhača, iz Inđije, koji boluje od epilepsije i koji je nedavno, zbog epi napada, primljen u Klinički centar Vojvodine, tvrdi da ga je obezbeđenje te zdravstvene ustanove isprebijalo, na očigled dežurnog lekara. U Kliničkom centru demantuju navode svog pacijenta, a policija istražuje slučaj.

Srbija
> 00:00h

Na klinici za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine Nenad Puhača ležao je jedan dan. Sutradan, kako tvrdi, od lekara je tražio da ga na njegovu odgovornost otpuste jer su uslovi u bolnici bili nehuamani. Međutim, kako kaže, to mu nije dozvoljeno. On tvrdi da je fizičko nasilje počelo kada je krenuo da uzima prepisanu terapiju, a sa njim u sobi u tom trenutku bili su i ljudi iz obezbeđenja.

- Samo što sam progutao terapiju počelo je. Ošišani, nabildovani muškarci i tehničari počinju da me tuku - priča Nenad i dodaje da je u tom trenutku bio prisutan i lekar koji na sve to nije imao nikakvu reakciju i koji je, kako kaže, "samo ćutao".

Foto: B92 printscreen

Nakon batina je, tvrdi, dobio dve injekcije pa ga je osoblje vezalo za krevet. Zamolio ih je da otpuste kaiševe kako bi mogao da zaspi.

- Kad god bih rekao nesto o tome jedan od njih bi prišao i iz sve snage me udario. A onda bi prišao i drugi i udario me s druge strane. Da bi me u 2 sata noću premestili u kuhinju gde su dva prozora otvorena dok je napolju temperatura bila minus 2 stepena - priča Nenad.

Foto: B92 printscreen

KCV: Nije bilo nepravilnosti u lečenju

U Kliničkom centru Vojvodine kažu da su odmah sproveli hitan, vanredni, unutrašnji nadzor koji je trebao da utvrdi da li su lekari i medicinsko osoblje poštovali sve procedure.

"Nije načinjen niti jedan propust koji bi na bilo koji način bio u korelaciji sa navodima kojima nas pacijent optužuje za nesavestan i nestručan rad. Činjenica je da je reč o mladom čoveku koji se gotovo od najranijeg detinjstva nosi sa bolestima i njegova životna borba nije nimalo laka. Zaključujemo da tokom njegovog boravka na Klinici za psihijatriju KCV nisu utvrđeni propusti i nepravilnosti u lečenju", navodi se u saopštenju koje potpisuje pomoćnik direktora za zdravstvo KCV, prof. dr Edita Stokić.

I novosadska policija istražuje ovaj slučaj, a Nenad Puhača je najavio krivičnu prijavu protiv odgovornih u Kliničkom Centru Vojvodine.

(B92)