Do 31.marta 2017.

(KURIR TV) DA LI ĆE NAS OPET IZNENADITI SNEG, DIREKTOR PUTEVA SRBIJE ODGOVARA: Spremni smo za sezonu

BEOGRAD - Prema najavi Zorana Drobnjaka, v.d. direktora Puteva Srbije, putari u Srbiji su spremni za zimu, i od danas počinje zimsko održavanje puteva koje će trajati do 31.marta sledeće godine.

Društvo
> 00:00h

Već nekoliko godina, gotovo svake zime imamo istu situaciju - sa prvim većim padavinama, potpuni kolas saobraćaja u velikim gradovima i na najprometnijim putevima. I uvek imamo isto objašnjenje - sneg je iznenadio putare u sred zime, kada mu vreme nije. U tim situacijama najteže je građanima, i onima koji zbog posla svakodnevno putuju, taksistima i vozačima. Ipak, oni se nadaju da ce ove godine situacija biti nešto drugacija.

Iako vremenska prognoze za naredne dane ne najavljuju snežne padavine, važno je spremno dočekati zimsku sezonu. Prema najavi Zorana Drobnjaka, v.d. direkotra Puteva Srbije, putari u Srbiji su spremni za zimu, i od danas počinje zimsko održavanje puteva koje će trajati do 31.marta sledeće godine. On je na konferenciji za novinare rekao da će osnovni prioritet tog preduzeća u zimskom periodi biti održavanje državnih puteva prvog i drugog reda, dužine 5.400 i 5.200 kilometara.
Održavanje puteva u toku zime obavljaće se iz 164 putne baze i punktova, a prisustvo mehanizacije u njima biće neprekidno 24 časa, dok će na ostalim putevima biti 16 ili osam časova po potrebi i duže. Iz Puteva Srbije kažu da je bezbeđeno ukupno 68.652 tona soli i 102.000 tona kamenog agregata i rizle , a da hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa ima oko 1.500 tona. Prem planu zimske službe za ovu godinu bice raspoloživo i 738 putarskih vozila i kamiona, 329 mašina i 2.130 radnika. Posebna pažnja tokom ove sezone pri organizaciji održavanja državnih puteva prvog i drugog reda u zimskim uslovima, kako je istaknuto biće posvećena mostu Gazela, prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom brdu i prevoju Mečka na autoputu. JP Putevi Srbije apelovali su na sve korisnike puteva i učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i budu opremljeni opremom za saobraćaj u zimskm uslovima, pogotovo na kritičnim deonicama, i da poštuju brzine. Da li će nas i ove godine sneg u sred zime iznanaditi ostaje da vidimo.