Prste da poližeš

Ćušpajz od boranije

Recept dana
> 12:12h

Sastojci ♦ 1 kg boranije ♦ 1 glavica luka ♦ 1 sveža paprika ♦ 1 paradajz ♦ vezica peršuna ♦ 1 jaje ♦ so, biber, ulje Za zapršku ♦ ulje ♦ brašno ♦ kašika aleve paprike ♦ 2 čena belog luka Priprema Luk sitno iseckati i malo ga propržiti na ulju, dodati očišćenu i isečenu boraniju, isečene papriku i paradajz, naliti malo vode i krčkati uz povremeno mešanje dok boranija ne omekani (po potrebi doliti još vode). Kad se boranija skuva, napraviti zapršku od ulja, brašna, aleve paprike i sitno naseckanog belog luka i to sipati u boraniju i kratko prokuvati. Na kraju dodati jaje umućeno sa iseckanim peršunovim listom i sve promešati.