Foto: Promo

SLUŽBENI GLASNIK OTVORIO KNjIŽARU NA AERODROMU NIKOLA TESLA

U skladu s obećanjem da će otvarati knjižare širom Srbije i nastaviti svoju misiju promocije kulture Srbije, Službeni glasnik je otvorio i knjižaru na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Beograd
> 00:00h

Dr Jelena Trivan, direktor Službenog glasnika, tom prilikom, između ostalog, izjavila je da nije reč o običnoj knjižari, već o o osmišljenom umetničkom konceptu koji od arhitektonskog rešenja pa do svake knjige ili suvenira treba da pokaže onima koji dolaze u Srbiju da dolaze u zemlju kulture.

„U našoj knjižari nalaze se najlepše knjige o Srbiji i dela srpskih pisaca, ali smo za ovu priliku osmislili i originalnu kolekciju suvenira, koju potpisuje akademska slikarka Ana Petrović, a na taj način smo hteli da pokažemo i da je Srbija zemlja ozbiljnih umetnika i pisaca. Ovim pokazujemo i da je za Službeni glasnik izdavaštvo kulturna misija, a ne trgovina i zarada, i na najlepši način predstavljamo našu zemlju kroz izdanja o srpskim gradovima, manastirima, piscima, na različitim jezicima, sa željom da za putnike to bude prvi kontakt sa Srbijom kada na njeno tlo zakorače“, rekla je dr Jelena Trivan.