Foto: CJB Prijedor

Racija

ČITAV ARSENAL U 2 KUĆE: Prijedorska policija zaplenila puške, bombe i više od 1.000 komada municije!

Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv terorizma i ekstremizma Sektora kriminalističke policije CЈB Prijedor juče su u pojačanim aktivnostima, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih podataka da određena lica na području Prijedora poseduju oružje čije držanje građanima nije dozvoljeno, izvršili pretres stambenih prostorija na dve lokacije.

Bosna i Hercegovina
> 00:00h

Pretres je izvršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru, a pronađeni su i oduzeti automatska puška, jedna ručna bomba, četiri okvira za automatsku pušku i 136 komada metaka kalibra 7,62 mm.

Foto: CJB Prijedor

Istog dana na području Kozarske Dubice i Novog Grada, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prijedoru izvršen je pretres na dve lokacije.

Foto: CJB Prijedor

Pronađena je i oduzeta automatska puška, vojni karabin, 106 komada metaka kalibra 7,9 mm i 1.210 komada metaka kalibra 7,62 mm.

Foto: CJB Prijedor

Svi oduzeti predmeti biće dostavljeni u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, dok će protiv četiri lica biti dostavljen izveštaj za počinjeno krivično delo nedozvoljene proizvodnja i prometa oružja ili eksplozivnih materija.