Foto: Tviter/Vlada Crna Gora

Sastanak sa delegacijom Atlantskog saveta

MARKOVIĆ: Evroatlantska agenda biće u vrhu prioriteta nove Vlade

Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana, kazao je potpredsednik Vlade, Duško Marković, na sastanku sa delegacijom Atlantskog saveta Sjedinjenih Američkih Država.

Crna Gora
> 01:50h

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da će nova izvršna vlast biti snažno posvećena i unapređenju životnog standarda svih građana Crne Gore.

Izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson, član Izvršnog komiteta i Odbora direktora ambasador Robert Gelbard i pomoćnica direktora za Evropsku uniju (EU) i specijalne inicijative Atlantskog savjeta SAD-a Sara Bedenbo, pozdravili su, kako se navodi, ostvareni napredak, i istakli da će ostati posvećeni pružanju podrške Crnoj Gori na njenom putu integracije u NATO i daljih sveobuhvatnih reformi.

U saopštenju se kaže da se Marković zahvalio Atlantskom savetu i američkoj Vladi i narodu na pruženoj podršci u procesu integracije u NATO, i naveo da se okončanje procesa očekuje na proleće naredne godine.

Marković je, kako je saopšteno, izrazio nadu da će i SAD završiti ratifikaciju Protokola o pristupanju u Senatu do kraja ove godine.

ĐUKANOVIĆ: Članstvo u NATO kapitalno istorijsko dostignuće

On je kazao da su integracioni procesi ka EU i NATO osnažili institucije, i da su one uspešno odgovorile na teške izazove sa kojima se Crna Gora suočavala u prethodnom periodu.

"Marković je istakao je da će se nastaviti sa njihovim snaženjem, jer se na taj način doprinosi stabilnosti koja je ključna za ekonomski razvoj", dodaje se u saopštenju.

PODGORICA: Zaev se sastao sa potpredsednikom Atlantskog saveza