Političari u RS

Dodikov rejting jedini u plusu

Na nuli samo predsednik Skupštine RS Igor Radojičić, a svi ostali "u minusu"

Planeta
> 02:44h

BANJALUKA - Jedini političar u Republici Srpskoj koji ima pozitivan rejting kod građana je predsednik RS i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, pokazali su rezultati istraživanja javnog mnjenja.

Istraživanje, koje je za Glas Srpske uradila agencija "Ipsos stratedžik marketing", obavljeno je od 16. do 21. maja, a pokazalo je da je na "negativnoj nuli" samo predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, dok su svi ostali političari "u minusu".

Dodik je najpozitivnije ocenjena politička ličnost u RS i pozitivno mišljenje o njemu ima 53 odsto građana, negativno ga je ocenilo 46 odsto stanovnika, tako da je ukupna pozitivna ocena o Dodiku 6,8 odsto. Posle Dodika najviše pozitivnih ocena dobio je predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić. Njega je pozitivno ocenilo 44 odsto građana, ali je dobio isti procenat negativnih ocena.

Svi ostali političari imaju negativan saldo, odnosno više negativnih nego pozitivnih ocena, a predsednik Demokratske partije Dragan Čavić dobio je najviše negativnih ocena među njima, sa rejtingom od minus 30,3 odsto.

Visoki funkcioner SDS Ognjen Tadića ima rejting minus 7,7 odsto, član Predsedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović minus 16,1 odsto, a predsednik DNS Marko Pavić minus 19,5 odsto. Lider PDP Mladen Ivanić dobio je negativni rejting od 20,7 procenata, a premijer RS Aleksandar Džombić minus 21,4 odsto.