Foto: Saša Pavlić, Facebook

Zvezdin heroj

MARKO SIMONOVIĆ: Ćerkica mi daje snagu

Teško mi padaju putovanja zbog odvojenosti od porodice, u Beogradu koristim svaki trenutak da budem uz njih, kaže Simon

Košarka
> 13:10h

Status legende kluba veoma je teško zaslužiti. Posebno ako se taj klub zove Crvena zvezda. Osim sportskih kvaliteta, potrebno je imati i još mnogo toga. Marko Simonović ima sve to. Sjajni košarkaš za četiri sezone u crveno-belom dresu apsolutno već može da se smatra aktivnom legendom kluba s Malog Kalemegdana. Na Instagramu si postavio fotku u majici na kojoj piše ime ćerkice, koja je, pretpostavljamo, tvoja najveća podrška? - Tako je. Tara je moja najveća pobeda. Ipak, sigurno ti nije lako što toliko vremena provodiš daleko od kuće sada kad si se ostvario kao roditelj? - Mnogo mi teško pada, pa svaki slobodan trenutak koristim da budem s porodicom i ćerkicom.

Uživa u Zvezdi OD UGOVORA NA DVA MESECA DO JUNAKA TIMA Kad si se vratio u Crvenu zvezdu, potpisao si ugovor na period „do dva meseca“, a sada si igrač bez kog je tim nezamisliv. - Ovde sam domaći, poznajem kompletan sistem, već dugo sam u klubu. Uživam da igram za Zvezdu, volim što sam ovde i zaista sam srećan u crveno-belom dresu - poručio je Simonović.

ABA liga ZVEZDA POBEDILA, MITROVIĆ SE POVREDIO Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i desetu pobedu u isto toliko kola u ABA ligi, i to pobedom nad Karpoš Sokolijem sa 90:71 (16:18, 22:20, 24:16, 29:16). Ovaj trijumf ostao je u drugom planu, s obzirom na to da se u 26. minutu povredio kapiten crveno-belih Luka Mitrović, a prema rečima trenera domaće ekipe Dejana Radonjića, u pitanju je povreda mišića. Tabela: Zvezda 10-0, Budućnost 9-1, Cedevita 7-3, Partizan 7-3, Cibona 6-4, Igokea 5-5, Mega Leks 4-6, Krka 5-4, Zadar 4-6, FMP 3-7, MZT 3-7, Olimpija 3-6, Mornar 2-8, Karpoš Sokoli 1-9.

Miloš Bjelinić