Foto: Youtube Printscreen ARD

Luđi od ludosti

(FOTO) Smeju im se čak i neonacisti: Za ove ljude Nemačka ne postoji, a Treći Rajh nikada nije pao

Ukoliko niste znali, Savezna republika Nemačka je u stvari najobičnija kompanija sa sedištem u Frankfurtu, a kontroliše je globalna jevrejska vlada u SAD

Planeta
> 00:00h

Amerikanci, skloni teorijama zavere i suludim teorijama koje naciji sa nacističkom prošlošću nimalo nisu privlačne. Upravo zbog toga, primer sve većeg pokreta "Imperijalnih građana" predstavlja tako neverovatan izuzetak, piše Newsweek.rs. Takozvani "Rajhsburgeri" ubeđeni su da Savezna republika Nemačka (SRN) ne postoji i da je na njenom mesu staro Nemačko carstvo koje zapravo nikada nije nestalo i čak postoji u granicama iz 1937. godine.

Postoji čitav niz argumenata kojim Rajhsburgeri brane svoja uverenja, a jedan od glavnih jeste činjenica da Saveznici nikada nisu potpisali mir sa Nemačkom. Ovaj neobični pokret zastupa stanovište prema kojem je SRN u stvari kompanija sa sedištem u Frankfurtu, a kontroliše je globalna jevrejska vlada u SAD. Za Rajhsburgere policija, sudstvo, zakoni i porezi SRN nemaju nikakvu težinu jer ih izdaje carstvo. Grb Rajhsburgera varira jer navodno postoji oko 30 rivalnih carskih kancelara, nekoliko prinčeva i najmanje jedan kralj. Takođe, jedan od kancelara polaže pravo na britanski presto.
Iako ih čak i neonacisti ismevaju, Rajhsburgeri se svrstavaju u ekstremnu desnicu. Mnogi su rasisti i protive se imigraciji, većinski su muškarci iz ruralnih područja. Najviše Rajhsburgera dolazi iz provincie Bradenburg, zbog čega su lokalne vlasti morale da izdaju priručnik za državne službenike (organe reda i birokrate) gde im se savetuje kako da se ophode prema Rajhsburgeri. Najbolji način, savetuje priručnik, jeste apsolutno ignorisanje. Po pravilu, Rajhsburgeri nastoje da zbune besmislenim dokumentima i obskurnim citatima, često su agresivni, a neki od njih su čak i sa optuženičke klupe pokušali da uhapse sudiju. Pogledajte još na portalu Newsweek.rs: Nije šala: Ovde leži Norton I, car SAD i zaštitnik Meksika (FOTO)
Poslednji zalazak: U ovom gradu više nikada neće izaći Sunce (FOTO) Kraj Hezbolaha kakvog ga poznajemo: Evo kako je sirijski rat zauvek promenio libansku "narodnu vojsku" "Svi po dolar, za duži rat": Zašto novac američkih građana odlazi sponzorima terorizma Od ponosa do sramote: Britanska Kraljevska mornarica nikada nije bila slabija (FOTO)