Foto: Saša Pavlić

Optimista kao i uvek

MUTA NIKOLIĆ ZA KURIR: Srbija ide na zlato, neka drugi misle o nama!

Košarkaši Srbije igraće u grupi D Evrobasketa koji će biti održan od 31. avgusta do 17. septembra. sledeće godine u četiri zemlje Turskoj, Rumuniji, Izraelu i Finskoj.

Košarka
> 00:00h

Izabranici selektora Đorđevića igraće protiv Rusije, Turske, Letonije, Velike Britanije i Belgije. U A grupi, u Helsinkiju, igraće Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island i Slovenija, u B grupi, u Tel Avivu su, Ukrajina, Izrael, Litvanija, Gruzija, Italija i Nemčka, a u C grupi, u Klužu, Hrvatska, Češka, Španija, Crna Gora, Rumunija i Mađarska. Asistent selektora Aleksandra Đorđevića i trener Dinamika Miroslav Muta Nikolić smatra da je grupa dobra i da je jako važno što će Srbija sve mečeve igrati u Istanbulu.

"Grupa je kao lutka. Važno je da ne putujemo nigde, da se ne zamaramo, kao pre dve godine kada smo se iz Berlina prešli u Lil. Sada smo u jednom mestu i mislim da je to prednost bez obzira na to što nam je u grupi domaćin Turska. Pa, šta? Neka oni misle ona nama", kaže Nikolić. On u dahu nastavlja:

"Najvažnije je da se dobro spremimo i za nas je jako važno da svi igrači koji dodđu, budu zdravi. Mi, kao što je rekao selektor Đorđević mi idemo na zlato, iako smatram da je svaka medalja uspeh.