Foto: Carina

285kg bataka i 44 kg belog mesa

POŠILJKA PRESRETNUTA KOD VRANJA: Carinici tri puta sprečili šverc smrznute piletine iz SAD i Brazila

BEOGRAD - Carinici u Vranju sprečili su tri pokušaja krijumčarenja i oduzeli gotovo tonu zamrznute piletine poreklom iz SAD i Brazila, saopštila je danas Uprava carine.

Crna Hronika
> 00:00h

Kako je navedeno, carinici su 19. novembra u Vranju otkrili krijumčareni tovar mesa od 285 kilograma bataka i 44 kilograma belog mesa u gepeku automobila vranjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin (49) iz tog grada.

On je na pitanje carinika rekao da je meso preuzeo od nepoznate osobe albanske nacionalnosti u okolini Bujanovca, koja je meso dovezla sa APKiM, a da mu je namera bila da ga dalje preproda.

Tri dana kasnije, 22. novembra, on je ponovo uhvaćen u pokušaju da prenese novu količinu mesa od 300 kilograma bataka i 12 kilograma belog mesa, a potom i treći put – danas carinici su kod njega otkrili 285 kilograma bataka i 12 kilograma belog mesa.

"Na kutijama se vidi da je meso poreklom iz SAD i Brazila, a da je godina proizvodnje 2016, mada se pomenute etikete ne mogu smatrati merodavnim, pošto ih krijumčari neretko falsifikuju", piše u saopštenju.

Policija iz Vranja je 49-godišnjem srpskom državljaninu odredila zadržavanje od 48 časova, a potom će protiv njega biti podneta i krivična prijava zato što je tri puta uhvaćen u istoj vrsti prekršaja.

Carinici su otkriveno meso predali dežurnom veterinarskom inspektoru u dalju nadležnost.