Završila karijeru

(KURIR TV) SUZE NA RASTANKU: Milica Dabović se na emotivan način oprostila od reprezentacije

Utakmica između Srbije i Ukrajine, odigrana u sredu uveče u Nišu, bila je poslednja utakmica dosadašnjeg kapitena Milice Dabović u dresu reprezentacije.

Košarka
> 00:00h

Doskorašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas tim povodom uručio je Dabovićevoj prigodne poklone, cveće i dres sa broj 72, koji označava broj utakmica koje je Milica odigrala u nacionalnom timu.

"Govorila sam par miliona puta da nikad nezadovoljna nisam izašla sa terena i srećna sam zbog toga. Uvek ću dati 100 odsto, bilo da igram dva minuta ili 32. Devojke treba da se bore bez mene, to je najbitnije. Da shvate gde su, dostignu vrhunac i da sledeće godine opravdaju titulu. Ja im želim svu sreću. Jedino ostaje žal što neću više da igram sa svojom sestrom i biti s njom, jer neću stajati pored nje i pevati himnu, zato sam u Nišu plakala tokom himne", rekla je Milica Dabović.

Dabović, koja je kao kapiten predvodila nacionalni tim do zlata na Evropskom prvenstvu 2015. i bronze na Olimpijskim igrama 2016. godine, je kazala da će se sada posvetiti radu sa decom.

"Okupirana sam svojim životom, to jest dečici kojoj posvećujem pažnju, koja me obožavaju, otud i ta želja za kampom. To je ono što sam najviše želela: da ih učim ne samo kako se postaje košarkaš, već pre svega kako se postaje dobar čovek, jer posle toga možeš da postaneš ne samo dobar igrač nego i direktor, predsednik i sve ostalo", rekla je Milica Dabović.