Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Posle burne sednice Administrativnog odbora

DJB: 6 poslanika opozicije traži razrešenje Aleksandra Martinovića

BEOGRAD - Šest poslanika opozicije zatražilo je sazivanje sednmice skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja na čijem dnevnom redu je razrešenje poslanika Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića sa mesta predsednika tog Odbora, saopštio je pokret Dosta je bilo.

Politika
> 02:12h

Zahtev su podneli poslanici Srpske radikalne stranke, pokreta Dosta je bilo, Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Opozicioni poslanici u tom Odboru su Nenad Čanak (LSV), Nenad Konstantinović (SDS), Aleksandra Jerkov (DS), Branka Stamenković (DJB), Nemanja Šarović i Vojislav Šešelj (SRS).

Foto: Dragan Kadić

Kako se navodi, šest poslanika Skupštine Srbije zatražilo je da sednica bude sazvana u ponedeljak, 28. novembra u 11. sati. "Martinović je poslanicima na jučerašnjoj sednici oduzeo pravo na raspravu i sprečio opozicione poslanike da govore iako su se prijavili u skladu sa Poslovnikom, a nakon toga je iznosio neistine o tobožnjem nepravilnom prijavljivanju... Martinović nije dostojan i ne može više biti predsednik Administrativnog odbora. Martinović je degradirao Skupštinu i uvredio sve gradjane Srbije", navodi se u saopštenju DJB.