Foto: AP/Ilustracija

Predavači će biti iz Instituta Konfucije

SMEDEREVO: Gimnazija dobila opremu za učenje kineskog jezika!

BEOGRAD - Generalni direktor Hestil Srbija Džao Djun uručio je danas smederevskoj Gimnaziji tehničku opremu za učenje kineskog jezika, saopštila je ta kompanija.

Srbija
> 00:00h

Hestil Srbija donirala je Gimnaziji Smederevo interaktivne table sa pratećom opremom, čime je u ovoj školi opremljena jedna multifunkcionalna učionica za učenje kineskog jezika i upoznavanje sa kineskom kulturom i tradicijom.

Džao Djun je rekao da je želja te kompanije da pomogne lokalnoj zajednici i izrazio nadu da će i ubuduće tesno saradjivati sa prosvetnim ustanovama grada Smedereva."Verujemo da će iz ove učionice izaći učenici koji će dobro vladati kineskim jezikom i da će to predstavljati naš doprinos razvoju celog Smedereva", rekao je on.

Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

Prema njegovim rečima, upoznavanje srpskih učenika sa kineskom kulturom i tradicijom predstavljaće veliki značaj i za buduću saradnju dveju zemalja. Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je naglasila da je ovo veliki dan za grad i Hestil koji ne samo što je donirao opremu za ovu učionicu, već je mnogo učinio za Smederevo, jer 5.200 ljudi zaposlenih u fabrici, sada imaju mirnu budućnost.

Predavači će biti iz Instituta "Konfucije", a današnjom predajom opreme na korišćenje ozvaničen je početak rada učionice u smederevskoj Gimnaziji.