Foto: Reuters

Statistika

MURINJOVA SRAMOTA: Portugalac kriv za najgori start Junajteda u poslednjih 27 godina i to nije sve

Novi remi u Mančester Junajteda protiv Vest Hema, novi je težak udarac za trenera Žozea Murinha i fudbalere "crvenih đavola"'

Fudbal
> 08:08h

Junajted za liderom Čelsijem već zaostaje ogromnih 11 bodova i engleski mediji su više manje složni da će njihova borba za titulu biti završena i pre katoličkog Božića. A prošlog leta Junajted je potrošio ogroman novac na pojačanja, najviše za dolazak Pola Pogbe, ali je statistika nakon 13 odigranih kola poražavajuća, kako za tim United, tako i Murinja. Brojke pokazuju da je ovo najlošiji start sezone nakon 27 godina. Murinjo je ove sezone osvojio 20 bodova u 13 kola, a njegovi prethodnici Dejvid Mojes i Luj van Gal bili su uspešniji. Naime, obojica su osvojila 22 boda u ovoj fazi lige. Junajted je remizirao u poslednja četiri premierligaška okršaja na Old Trafordu, što im je najduži prvenstveni niz bez pobede na svom stadionu u ligi.

O njihovoj neefikasnosti najbolje svedoči podatak da su u četiri poslednje domaće utakmice uputili čak 91 udarac prema golu, ali su postigli svega tri. Ukupno su postigli tek 18 golova u 13 kola, a njihov najveći rival Liverpul je dao 32 gola u dosadašnjem delu sezone. Murinju je isključenje protiv Vest Hema već drugo ovosezonsko, posle onog protiv Barnlija. Upisao je jednak broj prvenstvenih pobeda na svom terenu, a isključen je više puta nego svi igrači Junajteda zajedno. Zbog najnovijeg isključenja Portugalcu preti kazna. Bivši sudija, sada ekspert Grem Pol tvrdi da bi mogao dobiti suspenziju od čak šest utakmica, dok mediji navode da je realnije očekivati dve utakmice zabrane vođenja ekipe.