Foto: Marina Lopičić, Nemanja Pančić

Neočekivano

GORČIN STOJANOVIĆ PORUČIO SERGEJU: Boli me ku*ac za tebe!

Reditelj napisao glumcu da ga ne zanima da li će doći na vreme na probu za predstavu „Don Žuan“. On to shvatio ozbiljno, pa je poranio sat vremena

Pop kultura
> 22:54h

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu prošle nedelje su počele probe komada „Don Žuan“, a reditelj Gorčin Stojanović već je uputio kritiku Sergeju Trifunoviću, koji tumači jednu od glavnih uloga. Glumac je njegovu SMS poruku objavio na svom Instagram profilu.

Treći Molijer na sceni - Gledaj da ne kasniš baš mnogo sutra. U stvari, boli me ku.ac. Kasni koliko hoćeš, samo dođi talentovan - napisao je umetnički direktor JDP Stojanović, a Trifunović je u svom stilu napisao: - Znaš me, znam te. Njegov kolega Tarik Filipović stao je u odbranu reditelja. - Lakše ti je doći na vreme - prokomentarisao je Filipović. Glumac je sutradan stigao na vremena na probu, što su zabeležile i kamere. - To sam i ja skontao sinoć, pa sam za svaki slučaj došo sat ranije - odgovorio je Trifunović. Međutim, prva proba ipak je kasnila jer neko od članova ansambla nije došao na vreme. U predstavi igraju i Vojin Ćetković, Voja Brajović, Anđelika Simić, Marko Baćović, Goran Daničić, Jovana Gavrilović, Dubravko Jovanović, Milica Janevski, Slobodan Tešić, Sonja Vukićević i Katarina Jovanović. Biće ovo treća predstava rađena po Molijerovom komadu koja će se naći na aktuelnom repertoaru JDP. Na sceni su prethodnih sezona postavljani „Tartif“ u režiji Egona Savina i „Uobraženi bolesnik“ Jagoša Markovića. Već sarađivali Molijerov komad „Građanin plemić“ prvi put u JDP postavio je Bojan Stupica još davne 1953. godine. Trifunović je igrao u hit predstavi „Bure baruta“ u JDP. Saradnja s Gorčinom nije mu prva, a reditelj ga je već angažovao u dva svoja filma „Stršljen“ i „Ubistvo s predumišljajem“, koji su obeležili karijeru ovog glumca.

Branili su njihovu ljubav TASOVAC SPREČIO SARADNJU NA KOSOVU Gorčin Stojanović i Sergej Trifunović trebalo je da još prošle godine u Gračanici rade predstavu „Narodni poslanik“, ali je glumca iz podele izbacio tadašnji ministar kulture Ivan Tasovac. - Hteo sam da igram za neku životno ugroženu srpsku porodicu dole. No, ne lezi vraže, Gorčinu stiže SMS sledeće sadržine: „Imali smo juče intervenciju iz ministarstva, gde je insistirano da Sergej ne može biti u podeli. Sve smo probali, ali se to na kraju pretvorilo u ultimatum“ - ispričao je Trifunović za Kurir.

LJUBOMIR RADANOV