Foto: REUTERS 29 11 2016

Nastavljaju se pregovori

NIŠTA OD MIRA U UKRAJINI: Sastanak o rešenju situacije završen bez dogovora

Sastanak ministara Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke, na kome se razgovaralo o krizi i implementaciji sporazuma o primirju u istočnoj Ukrajini, završen je bez konkretnih rešenja, ali uz saglasnost da će se razgovori nastaviti, prenele su agencije.

Planeta
> 00:00h

Nemački ministar spoljnih poslova Frank Volter Štajnmajer kazao je da su razgovori bili teški, ali značajni i neophodni, ali da je optimističan u pogledu toga da bi Rusija mogla da povuče trupe iz četiri oblasti zahvaćenih konfliktom.

Prema njegovim rečima, on se nada napretku u implementaciji sporazuma iz Minska koji bi mogao da utiče na promene sankcija prema Rusiji.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kazao je da je sastanak završen bez napretka u pronalaženju rešenja.

"Nemoguće je složiti se sa pojedinim delovima sporazuma, naročito onima koja se odnose na bezbednost i političke reforme", rekao je on nakon sastanka.

Francuski šef diplomatije Žan Mark Ero kazao je da još mnogo toga mora da se radi na procesu prekida vatre u istočnoj Ukrajini i dodao da pregovori nisu u potpunosti prekinuti.

Predstavnici četiri zemlje sastali su se danas kako bi sastavili plan o implementaciji sporazuma o primirju postignutog prošle godine.