Foto: Aleksandar Jovanović

Apelacioni sud razmatra presudu

ATENTAT NA BEKA Maja Adrovac: Nisam kriva, oslobodite me

Jedini razlog zbog kog je postupak vođen jeste njen biološki trag na čauri. Međutim, veštak je rekao da to ne znači da je ona bila u direktnom kontaktu sa čaurama, rekao je njen advokat Katančević.

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Apelacioni sud juče je razmatrao žalbu Višeg tužilaštva na presudu kojom je Maja Adrovac oslobođena optužbi da je pomagala u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra 2014. Žalba juče nije pročitana, ali je, prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo u njoj zatražilo da presuda bude ukinuta ili da Maja Adrovac bude osuđena. S druge strane, Adrovac je preko advokata Momčila Minića i Dalibora Katančevića zatražila da se ona odbije kao neosnovana i da Apelacioni sud potvrdi oslobađajuću presudu.

- Žalba je neutemeljena i zasniva se na neistinitim tvrdnjama. Jedini razlog zbog kog je postupak vođen jeste njen biološki trag na čauri. Međutim, veštak je rekao da to ne znači da je ona bila u direktnom kontaktu sa čaurama - rekao je njen advokat Katančević. Maja Adrovac, kojoj se sudilo zbog sumnje da je ubici pomogla tako što mu je omogućila da nabavi municiju, juče se samo kratko izjasnila da se u potpunosti slaže sa advokatima. J. S.