RECEPT

Pljeskavice od ribe i krompira

.

Recept dana
> 18:28h

SASTOJCI 3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe 1/2 kg krompira 2-3 kašike maslinovog ulja 1-2 čena belog luka (po ukusu) malo peršuna so, biber PRIPREMA 1. Krompir isecite na kockice, posolite i stavite da se kuva. 2. Za to vreme na tiganju ispecite filete. 3. Kad je krompir skuvan, procedite ga, dodajte maslinovo ulje i po ukusu belog luka i peršuna. Sve to lepo izmiksajte da bude kao pire. U to dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite i pobiberite. Sve izmešajte kašikom da se svi sastojci sjedine. 4. Pokvasite dlanove (jer je smesa pomalo lepljiva), uzimajte rukom komade te smese i oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu. Nakon toga svaku uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. 5. Stavljajte ih na vruće ulje. Ne pržite ih predugo - tek toliko da dobiju zlaćanu boju. 6. Poslužite ih uz salatu po želji.