Depresivan i odbija da jede

Mubaraku pozlilo po dolasku u zatvor

Do zatvora Torah prebačen helikopterom, ali je odbio da izađe, a potom mu i pozlilo

Planeta
> 04:56h

Ne propustite...

Mubaraku doživotna

KAIRO - Bivšem egipatskom lideru Hosni Mubaraku pozlilo je po dolasku u zatvor gde bi trebalo da izdržava kaznu doživotne robije na koju je ranije danas osuđen, javila je egipatska državna televizija.

"Mubaraku je naglo pozlilo i u toku je ukazivanje prve pomoći u helikopteru", navela je državna TV, a prenosi Rojters. Mubarak je do zatvora Torah prebačen helikopterom, ali je on odbio da izađe, a potom mu je pozlilo.

Egipatski sud je ranije danas osudio na doživotnu kaznu zatvora bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka koji je proglašen krivim za ubijanje demonstranata tokom prošlogodišnjih masovnih protesta u kojima je zbačen s vlasti.

Ispred sudnice je posle izricanja presude izbio sukob kada su demonstranti ljuti zbog ishoda suđenja gađali kamenicama policiju koja je obezbeđivala sudnicu.

Mubarak je proteklih meseci držan u predsedničkom apartmanu u jednoj kairskoj bolnici. Lekari koji ga leče tvrde da je slab i da je smršao zbog toga što odbija da jede, kao i da pati od depresije.

Mubarakov advokat je najavio da će podneti žalbu. Egipatska državna televizija objavila je da je državni tužilac naložio da Mubarak bude prebačen u kairski zatvor Torah gde će izdržavati kaznu.