Foto: Youtube Printscreen

VIŠI SUD U NS O HAPŠENJU MLADENA ŽDRALA: Određen mu ekstradicioni pritvor

NOVI SAD - Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, u postupku ekstradicije radi izdržavanja kazne zatvora zbog krivičnog dela ubistvo, juče je okrivljenom Mladenu Ždrali iz Istočnog Sarajeva odredio ekstradicioni pritvor počev od dana 29.novembra, kada je uhapšen.

Crna Hronika
> 10:10h

Ekstradicioni pritvor po ovom rešenju može trajati najduže do 2 meseca.

Pre određivanja pritvora, okrivljen je saslušan u prisustvu branilaca koje je angažovao, a o eventualnoj saglasnosti za izručenje po pojednostavljenom postupku će naknadno izvestiti sud. Poternica za okrivljenim radi izručenja zbog izdržavanja predmetne kazne zatvora raspisana je 25.novembra ove godine.

EFIKASNA AKCIJA KRIMINALISTIČKE POLICIJE: Osuđeni ubica Mladen Ždrale pao dok se šetao Novim Sadom!

O pritvaranju je obaveštena država molilja Bosna i Hercegovina koja je pozvana da u roku od 18 dana od dana

pritvaranja dostavi molbu za izručenje sa odgovarajućom dokumentacijom, a koji rok se može produžiti po zahtevu države najduže do 40 dana od dana pritvaranja.

U postupku ekstradicije pritvor može da traje najduže godinu dana, a sud je dužan da svaka 2 meseca ispita da li postoje razlozi za produženje ili ukidanje pritvora.

Izvršenje mere pritvora se sprovodi u pritvorskom odeljenju Okružnog zatvora u Novom Sadu, shodno Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija Republike Srbije.