Foto: Dado Đilas

Nesalomiv

LJUBIŠA JE BORAC I SNIMAĆE JOŠ FILMOVA: Kolege i prijatelji slavnog glumca optimisti!

Ko je s njim od devedesetih godina stvarao „Stršljen“ ili „Nebesku udicu“, zna kako se bori za tim, kako diže energiju na snimanju, kaže Milena Vasić.

Pop kultura
> 00:00h

Legendarni glumac i reditelj Ljubiša Samardžić (80), koji je pre dva dana hitno operisan u Kliničkom centru Srbije, uspešno se oporavlja, saznaje Kurir. Čuveni Smoki je hospitalizovan zbog narušenog zdravlja, ali njegovi prijatelj i kolege veruje da će dobiti i ovu bitku. - Ljubišino stanje je stabilno i uspešno se oporavlja. Preživeće on i ovo. Porodica je iznenađena što mediji pridaju toliku pažnju njegovom stanju i zahvaljuju svima na brizi - kaže za Kurir sagovornik blizak Samardžićima. Naš izvor blizak glumcu ističe da se nadaju da će za mesec dana biti pušten kući.

Zabrinuti prijatelj... Momo Čolaković

Ima velike planove

- Ljubiša ima jaku volju za životom i to je najvažnije. Ima plan da završi film na čijoj pripremi je radio poslednjih meseci, a dobio je pomoć od Ministarstva kulture - završava naš izvor. Glumac, koji je snimio više od 100 filmova, biće u bolnici još nekoliko dana, a nakon toga će se o njemu brinuti najbliži u njegovom porodičnom domu u Beogradu. Vest da je Ljubiša Samardžić hitno operisan zatekla je glumicu Milenu Vasić, s kojom je radio poslednjih godina izvan Srbije. U politici čovek iz senke - Šaljemo mu pozdrave podrške i želju da se što pre oporavi. Ljubiša je veliki borac. Ko je stvarao filmove s njim od devedesetih godina, zna kako se bori, kako diže energiju na snimanju - kaže Milena. I drugi njegovi prijatelji i kolege s kojima smo razgovarali šalju mu pozdrave i žele brz oporavak, kao i stranačke kolege iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije. - Ljubiša je moj veliki prijatelj i jedan od osnivača partije. Veoma nas je potreslo kad smo saznali da je operisan. Zabrinuti smo i nadamo se da će se brzo oporaviti. On je jedan od naših najvećih glumca i kulturnih pregalaca. Posetićemo ga narednih dana. Čekamo da lekari dozvole posete - kaže za Kurir narodni poslanik s liste PUPS Momo Čolaković.

Misterija ZAŠTO NOSI NADIMAK SMOKI? Ljubiša Samardžić rođen je 1936. u Skoplju. Studirao je prava, a tek se u zrelim godinama odlučio za glumu. Za ulogu u filmu Puriše Đordevića „Jutro“ dobio je u Veneciji nagradu Zlatni lav, rame uz rame s velikim rediteljem Luisom Bunjuelom. Nadimak mu je Smoki, a dobio ga je 1962, po liku mladića Smokija u filmu „Peščani grad“.

Lj. RADANOV - M. CUKIĆ