Akcija Jovana Simića

(FOTO) ASOVI VELIKOG SRCA: Humanitarni Sportski bazar okupio šampione za pomoć bolesnoj deci

Humanitarni sportski bazar održan je danas u Mikser hausu u Beogradu u organizaciji Jovana Simića, a sav prihod namenjen je izgradnji dečjeg onkološkog odeljenja u Kliničkom centru u Nišu.

Ostali sportovi
> 00:00h

To je drugi po redu Sportski bazar u organizaciji velikog zaljubljenika u sport i jednog od najvećih humanitarnih radnika u Srbiji Jovana Simića, i nastavak akcije "Asovi za decu" u kojoj je u maju prikupljeno više od 120.000 evra. Tada je na stadionu Partizana održana utakmica u kojoj su učestvovale najveće zvezde domaćeg fudbala.

U Mikser hausu su sportsku opremu, lične dragocenosti, knjige i druge stvari prodavali sportisti Milica Mandić i Tijana Bogdanović, Miroslav Raduljica, Aleksandar Pavlović, Vanja Grbić...

U akciji su učestvovati i sportisti iz FK Crvena Zvezda, FK i KK Partizan, FK Čukarički, kao i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Košarkaškog Saveza Srbije i Fudbalskog Saveza Srbije...

Članovi ekipe filma "Montevideo, Bog te video", glumci Viktor Savić, Nenad Heraković, Ivan Zekić, Andrija Kuzmanović i Petar Strugar na bazaru su prodavali dresove, kopačke i ostale rekvizite iz filma.

Na štandu "Šampioni srca", volonteri istoimene humanitarne sekcije Matematičke gimnazije u Beogradu, ugostili su sportiste Danila Ikodinovića, Milorada Čavića, glumce Bodu Ninkovića, Stefana Bundala i Nikolu Rakočevića, i pisca Vladimira Kecmanovića.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i niški Klinički centar porenuli su akciju za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja na Dečjoj klinici, koje je malog kapaciteta i u lošem stanju. Projektom izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, deca će dobiti lečenje po najvišim smeštajnim, higijenskim i medicinskim standardima, što značajno olakšava njihov boravak i snjihovih roditelja u bolnici i i šanse za izlečenje.

Mladi Beograđanin Jovan Simić organizovao je prvi put humanitarnu akciju 2014. godine, kada je na aukciji prodao svoje kolekcije orginalnih dresova kako bi pomogao bolesnoj devojčici.