Foto: PR

Uskoro nova zgrada RTV

NOVI SAD - Radio televizija Vojvodine trebao bi za dve i po godine da dobije novu zgradu na mestu stare koja je porušena tokom NATO bombardovanja 1999. godine, najavio je direktor RTV Miodrag Koprivica.

Srbija
> 11:18h

On je dodao da će tokom ove nedelje biti raspisan tender za rušenje starog objekta i čišćenje prostora, a već sledećeg meseca će se krenuti u odabir izvođača radova za izgradnju novog objekta od 14.800 metara kvadratnih.

- Naš cilj je da za dve do dve i po godine budemo u novom poslovnom i proizvodnom pogonu sa šest studija gde ćemo "spakovati" svih sedam programskih platformi i 13 jezika - rekao je Koprivica.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević naveo je da je za rušenje stare zgrade RTV i čišćenje terena već izdvojeno 195 miliona dinara.

- Prema projektnoj dokumentaciji kompletna izgradnja nove zgrade RTV koštaće oko 20 miliona evra, bez opreme - poručio je on.

Zgrada nekadašnje TV Novi Sad srušena je pre 17 godina tokom NATO bombardovanja na dan novinara, a prostirala se na 23.000 metara kvadratnih metara.