Foto: Printscreen

VUČIĆ U SKUPŠTINI OBRAZLAŽE: Ovo je najbolje krojen, a realno skrojen budžet

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je raspravu o budžetu za 2017. godinu, kojoj se danas popodne priključio premijer Aleksandar Vučić sa većim delom vlade.

Politika
> 00:00h

Ministar finansija Dušan Vujović je tokom pre podneva poslanicima obrazložio budžet rekavši da će deficit do kraja godine biti dvostruko manju od planiranog, oko 2 do 2,1 odsto, a kako je istakao, realno je da bude i manji od toga.

On je naveo da je Srbija imala u prvih 11 meseci suficit od oko 40 milijardi dinara, čime malo ko može da se pohvali i dodao da će naša zemlja i naredne godine imati primarni budžetski suficit.

Vujović je na početku sednice u jednom trenutku prekinuo izlaganje zbog dobacivanja poslanika opozicije, ističući da "tako ne može da radi", na šta mu je predsednica parlamenta Maja Gojković rekla da treba da nastavi i da bi u suprotnom opozicija dobila ono što je htela da izazove.

Gojkovićeva mu je poručila da ne obraća pažnju na manjinu, koja, primetila je, ugrožava većinu. Vujović je nastavio sa predstavljanjem budžeta, a opomenu je u međuvremenu "zaradio" lider Nove stranke Zoran Živković.

Uoči rasprave o budžetu, u parlamentu je održana i posebna sednica na kojoj se poslanicima obratio predsednik Interparlamentarne unije Sader Čavdri.