Foto: Tanjug, Dragan Kadić

Strogo pov.

DAČIĆ U PANICI MOLIO VUČIĆA: Ne raspisuj izbore!

Saznajte ekskluzivno zašto lider SPS Ivica Dačič nije smeo da svojim najbližim ljudima kaže da se nedavno video sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Konspiracija Lider SPS negodovao zbog mogućeg raspisivanja parlamentarnih izbora, susret sa šefom SNS krio i od najbližih saradnika iz stranke

Politika
> 00:00h

Lideri stranaka vladajuće koalicije razgovarali su u četiri oka u vili "Bokeljka".

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić i šef diplomatije i predsednik SPS Ivica Dačić tajno su se sastali prošlog vikenda u četiri oka u državnoj vili „Bokeljka“, a najveći deo vremena potrošili su na razgovor o izborima, saznaje Kurir. Susret s liderom naprednjaka šef socijalista pokušao je da sakrije čak i od svojih najbližih saradnika iz stranke. Mnogo detalja Izvor Kurira otkriva da su se Vučić i Dačić potrudili da njihov susret ostane u konspiraciji. U međuvremenu je Kuriru ta informacija potvrđena iz dva nezavisna izvora. Dačić je na sastanku negodovao zbog mogućnosti raspisivanja parlamentarnih izbora zajedno s predsedničkim. - Vučić i Dačić su se videli u subotu uveče, jer je prošle nedelje odjednom iskrslo pitanje parlamentarnih i beogradskih izbora zajedno s predsedničkim. Upravo su o tome najviše i pričali: šta ako budu opšti izbori, kako će vladajuća koalicija nastupati na predsedničkim izborima, da li su izbori uopšte potrebni Srbiji... Kao i prošlog puta, Dačić je rekao da je protiv ponovnog merenja volje građana, ali i da će predsednički kandidat biti onaj za koga se Vučić odluči - kaže izvor Kurira upućen u detalje razgovora. Zid ćutanja Suprotno volji aktera ovog susreta, ubrzo su i ostali članovi vladajuće koalicije, ali i najviši funkcioneri SPS i SNS, saznali da su se Vučić i Dačić videli. - Najzanimljivije je što je Dačić krio od svojih u stranci da se video s Vučićem, verovatno zato što od njih trpi pritisak da SPS ima svog kandidata na predsedničkim izborima. Kada je informacija procurila, Ružić je pozvao Dačića i pitao ga: „Je li, Ivice, kako je bilo na sastanku s Vučićem?“ - otkriva naš sagovornik.

Dačić i dalje demantuje

Nismo se videli Lider SPS Ivica Dačić tvrdi za Kurir da se nije video sa Aleksandrom Vučićem. - Nisam se video s Vučićem, niti je bio bilo kakav sastanak bilo gde - rekao je Dačić.

Čitajte još u Kuriru:

NEREŠEN SLUČAJ PONOVO DOBIO POLITIČKU POZADINU: Jeremića upleli u ubistvo gardista

NOVA DOKTRINA INFORMATIČKE BEZBEDNOSTI RUSIJE: Putin spreman za boj s hakerima

SRBI IZ AUSTRALIJE BRINU ZA MARJANOVĆE: Poziv iz Melburna - Zorane, dođi sa Janom kod nas!

BOŠNJAK ZARAĐUJE NA ŽRTVAMA RATA: Goste uspavljuju zvucima granata!

NOVA DRAMA ZVEZDE GRANDA I NJEGOVE VERENICE: Čije je dete?

SRPSKI NARODNJAK SNIMA ZA RTL: Đani je rijaliti zvezda u Hrvatskoj

NIŠKI KNJIŽEVNIK OSUĐEN: Vodite me u zatvor, nemam 100.000 dinara

TODOROV ZA KURIR: Bićemo jaki i u Tokiju