Foto: Doznajemo.com

Skandal

Pogledajte, BiH Bingo vara igrače?!

Kao 21. izvučeni broj je prikazan broj 3, da bi se broj 3 ponovo pojavio prilikom izvlačenja 27. broja. Kad su primetili što su uradili, broj 3 je ekspresno vraćen u bubanj.

Planeta
> 15:50h

Forumaši jednog bh. portala primetili su propuste u emisiji TV Bingo, a u organizaciji Lutrije BiH, i odmah reagovali da bi upozorili građane, prenose bosanski mediji.

Naime, kao 21. izvučeni broj je prikazan broj 3, da bi se broj 3 ponovo pojavio prilikom izvlačenja 27. broja. Kad su primetili što su uradili, broj 3 je ekspresno vraćen u bubanj.

PR menadžerka Lutrije BiH, Melisa Buljubašić, izjavila je da je došlo do tehničke greške. - Pre svega, izvlačenje je direktno i uživo svake sedmice, a komisija prati regularnost same igre i izvlačenja. Naime, 21. izvučeni broj je bio broj 3, a to se moglo videti uživo i direktno na ekranu, ali zbog mehanike bubnja, odnosno klapke koja nije odložila broj 3 u izvučene brojeve, taj broj se ponovo vratio u bubanj, ali je on registirovan kako tako da bude kao izvučeni broj. Broj 3, koji se dakle vratio u bubanj, ponovo se pojavio u gornjem delu bubnja kada je na 27. broju izvučen broj 49. Verujem da je to bilo zbunjujuće gledaocima, ali umesto broja 3 u gornjem delu bubnja je u tom momentu mogao biti i bilo koji drugi broj, ali je broj 49, koji je u tom momentu regularno izvučen bio i pravilno očitan. To se može videti na samom snimku emisije, izjavila je Buljubašić, kako ju je citirao portal Klix.ba, a ona tvrdi da igrači, odnosno njihovi listići, ni na koji način nisu bili ugroženi.