Foto: Printscreen

Pre tačno 25 godina CRVENA Zvezda osvojila svet

VELIKI ZVEZDIN JUBILEJ: Dan kada se nebo drugi put otvorilo

Crveno-beli će večeras obeležiti dve i po decenije od istorijskog uspeha u Japanu i prisetiće se sjajnih golova Jugovića i Pančeva, isključenja Savićevića, tuge Čileanaca i radosti Delija

Fudbal
> 00:00h

Na današnji dan, pre tačno 25 godina, Crvena zvezda je postala prvak sveta!

Slavlje... Kolo Kolo potučen do nogu

Posle osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju 29. maja 1991, crveno-beli su svom klubu doneli još jedan prestižni trofej. Ekipa je pretrpela određene promene, otišli su asovi poput Prosinečkog, Stojanovića, Marovića, Šabanadžovića, Binića, kao i trener Ljupko Petrović. Tim je preuzeo Vladica Popović, a došli su neki novi igrači kao što su Ratković, Vasilijević, Ivić, Leković i Tanjga.

Zlatna rezerva... Vlada Stošić

U utakmici protiv čileanske ekipe Kolo Kolo ostvarena je ubedljiva pobeda rezultatom 3:0. Dvostruki strelac bio je Vladimir Jugović, a gol je postigao i Darko Pančev. Uspeh ekipe dobio je na težini ako se zna da je od 43. minuta Crvena zvezda igrala s igračem manje, pošto je isključen Dejan Savićević.

Sprint za drugi gol... Mihajlović

Crvena zvezda će večeras (20.00) u svečanoj sali hotela „Kraun plaza“ na Novom Beogradu svečano obeležiti vredan jubilej, uz prisustvo nekoliko igrača iz Tokija.

Kapiten diže pehar... Najdoski

Aleksandar Radonić