Foto: Beta

Zadovoljan

ĐILAS O NASLEDNIKU NA ČELU KSS: Danilovićev prioritet je srpska košarka, bez klubaštva

Doskorašnji predsednika KSS Dragan Đilas oglasio se povodom podnošenja kandidature Predraga Danilovića za mesto prvog čoveka naše košarke.

Košarka
> 00:00h

Kako je Danilović jedini kandidat, gotovo izvesno će biti izabran za Đilasovog naslednika na izbornoj sednici Skupštine 15. decembra.

- Zaista sam i srećan i zadovoljan što će jedna takva košarkaška legenda doći posle mene na čelo KSS. Saša Danilović je jedan od najboljih košarkaša Srbije u našoj istoriji, čovek pod čijim rukovođenjem je Partizan stigao i do fajnal fora Evrolige. Uz to je bio i član borda FIBA Evrope u dva mandata. U više situacija kada sam sarađivao sa njim uverio sam se da mu je interes srpske košarke bio uvek prioritet u odnosu na bilo koje klupske interese. Ponosan sam što se opredelio da na mestu potpredsednika zadrži ljude koje sam i ja predložio na te funkcije, dodajući u svoj tim i jednog od najboljih srpskih privrednika Bojana Raduna. Dolazak Saše Danilovića na čelo Saveza je najbolja garancija da će i Savez i košarka uopšte nastaviti da se razvijaju - rekao je Đilas.