Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Murinjo iznenadio - pobedu posvetio Felainiju

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

Fudbal
> 18:36h

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:42 - Betis pobedio Bilbao, Sevilja sačuvala poziciju Fudbaleri Betisa pobedili su danas na svom terenu Atletik Bilbao sa 1:o, u 15. kolu španske Primere.Pobednički gol postigao je Ruben Kastro u 18. minutu. Betis je sada 14, sa 18 bodova, dok je Atletik sedmi, sa 23 boda. Tim iz Bilbaa mogao je pobedom da se popne na peto mesto, ali nije uspeo.Ranije danas, Ibora je postigao het-trik za pobedu Sevilje od 3:0 nad Seltom. Pobednički tim je tako ostao na trećem mestu tabele, sa bodom manje od Barselone i sedam bodova manje od lidera Real Madrida.U ostalim današnjim utakmicama, Espanjol je pobedio Sporting Hihon 2:1, dok su Eibar i Alaves igrali 0:0.

22:05 - Klop: Pokušali smo sve Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegov "pokušao sve" u meču u kome je odigrao 2:2 sa Vest Hemom u Premijer ligi."Pokušali smo sve. Jedan gol Vest Hema bio je iz slobodnog udarca, a jedan je bio čista sreća. Vodili su 2:1, a mi smo imali neke sjajne ofanzivne situacije i trebalo je da ih imamo još. Pokušali smo sve. Bili smo u šesnaestercu često, u mnogo situacija. Osećao sam kao da smo sve vreme bili u njihovom šesnaestercu", rekao je Klop posle utakmice novinarima.Liverpul je vodio 1:0, a onda gubio 2:1, da bi na kraju došao do boda."Trebalo nam je malo sreće. Nerešeno nije tako loš rezultat, ali nije ni tako dobar. Mogli smo da izbegnemo golove. Za prvi gol: nemoj da praviš faul, nemoj da gubiš loptu. Drugi gol je bio nesrećan. Žoel Matip je odigrao fantastičnu utakmicu, ali u ovom trenutku nije mogao da raščisti, dok je Loris Karijus bio iznenadjen i bilo je prekasno", rekao je Klop.Trener Vest Hema Slaven Bilić rekao je da je njegov tim odlično reagovao posle vodjstva protivnika, ali da nije zadovoljan igrom u drugom poluvremenu."Pokazali smo sjajnu reakciju kada su poveli. U prvom poluvremenu smo bili vrlo dobri. Ne raduje me drugo poluvreme jer sam očekivao da budemo bolji na lopti. Kad se sve sabere, svaka čast igračima", rekao je Bilić.

21:52 - Odbojkaši Novog Pazara pobedili Jedinstvo za drugo mesto u Superligi Odbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras na svom terenu ekipu Jedinstva iz Stare Pazove sa 3:0 (25:20, 25:16, 25:17), u pretposlednjoj utakmici devetog kola Superlige.Posle 69 minuta igre, najefikasniji kod domaćina bio je Marko Radosavljević sa 15 poena, tri manje upisao je Irfan Hamzagić, dok su Srećko Ristić i Dušan Lopar osvojili po devet poena.Tomo Micić je sa osam uspešnih akcija bio najbolji poenter u timu iz Stare Pazove, za koji su Uglješa Pešut i Raško Jovanović dodali po sedam, a Miloš Milić šest poena.Ranije u ovom kolu, Radnički je u Kragujevcu savladao Spartak iz Ljiga sa 3:1, Ribnica je u Kraljevu bila bolja od Kleka sa 3:0, dok je novosadska Vojvodina slavila protiv Crvene zvezde u Beogradu rezultatom 3:2.Partizan i Niš igraće 14. decembra od 17.00 u dvorani "Sport eko" u Beogradu.Na vrhu tabele je Vojvodina sa osam pobeda i porazom, a slede Novi Pazar, Ribnica i Crvena zvezda sa odnosom 7/2. Jedinstvo je pretposlednje sa pobedom i osam poraza.Novi Pazar će u 10. kolu Superlige gostovati Ribnici, dok će Jedinstvo dočekati Vojvodinu.

21:24 - Murinjo iznenadio - pobedu posvetio Felainiju Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo posvetio je današnju pobedu protiv Totenhema svom fudbaleru Maruanu Felainiju, koji je u prošlom kolu skrivio penal."Ovu pobedu posvećujem Felainiju, jer on to zaslužuje. U prošloj utakmici je bio umešan u gubitak dva boda, a na ovaj način hoću da razjasnim da mi je on važan igrač. Navijači mogu da rade šta hoće, a bili su fenomenalni sa nama. Ja samo hoći da im se zahvalim na svemu što nam daju, naročito u periodima kada im mi ne dajemo toliko, tako da sam stvarno srećan sa njima", rekao je Murinjo za Skaj sports posle meča.Junajted je danas pobedio Totenhem 1:0 golom Henrika Mhitarjana, a to je Mančesteru bila prva pobeda posle tri remija u Premijer ligi."Ova tri boda su čarobna, pogotovo jer su zaradjena protiv vrlo dobrog tima, što nam još više znači. Zato nisam menjao prvu postavu od Evertona, jer tako dobro igra. Igrači dobro igraju...Sada idemo u goste Kristal Palasu i Vest Bromu, što su ponovo teški protivnci. Život nije lak. Srećni smo zbog evolucije tima i zadovoljni smo onim što rade. Igramo vrlo dobro protiv vrlo dobrog tima, što znači da je teže da se igra dobro", rekao je Murinjo.Trener Mančester junajteda pohvalio je i Mhitarjana."Prešao je granicu i postao je bolji igrač nego što je bio. Bio je vrlo talentovani igrač, ali je sada prešao granicu koju drugi igrači moraju da predju. Tražim više od mojih ofanzivnih igrača. Ključni momenti u fudbalu su gubljenje poseda i vraćanje poseda, a Mhitarjan je super u tome. Drugi igrači moraju da se poprave", rekao je Murinjo.

20:41 - Leverkuzen bolji od Šalkea, Menhegladbah slavio posle tri meseca Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su danas u gostima Šalke sa 1:0, u 14. kolu Bundeslige i tako prekinuli seriju od tri utakmice bez trijumfa.Šalke je već u četvrtom minutu ostao bez Nalda, koji je dobio direktni crveni karton zbog grubog starta, ali to nije preterano omelo ekipu.Oba tima su stvarala šanse u uzbudljivoj utakmici, a Leverkuzen je trijumfovao golom u 89. minutu. Hakan Čalhanoglu je izveo slobodan udarac i pronašao Štefana Kislinga, koji je glavom sa peterca postigao pobednički pogodak.Leverkuzen je sada osmi a tabeli, sa 20 bodova, dok je Šalke 10. sa 17.U prvoj današnjoj utakmici Borusija Menhengladbah je kod kuće pobedila Majnc sa 1:0 i tako ostvarila prvu prvenstvenu pobedu posle skoro tri meseca.Gladbah je od pobede nad Verderom sredinom septembra odigrao devet prvenstvenih mečeva bez pobede, a danas je slavio golom Andreasa Kristensena u 76. minutu.Borusija je sada 12. na tabeli sa 16 bodova, dok je Majnc na poziciji iznad sa 17.

19:21 - FMP izgubio od Cedevite u Jadranskoj ligi Košarkaši FMP-a izgubili su danas u Železniku od Cedevite sa 96:89 (24:19, 26:17, 19:16, 17:17), u 13. kolu Jadranske lige i tako ostali na pretposlednjem mestu tabele.FMP je probao u finišu da napravi preokret, ali nije uspeo. Tim iz Železnika ostao je na tri pobede u dosadašnjem toku sezone. Cedeviti je ovo bila deveta pobeda, jedna manje od Partizana.U ekipi FMP-a Dejan Davidovac imao je 16 poena, uz devet skokova, dve asistencije i dve ukradene lopte, dok je Filip Čović završio utakmicu sa 13 poena i 12 asistencija. Dušan Kutlešić takodje je imao 16 poena, a najefikasniji u domaćem timu bio je Džona Bolden sa 18 poena.Najefikasniji u Cedeviti bio je Rašad Džejms sa 18 poena.

18:06 - FK Borac obeležio 90 godina postojanja Fudbalski klub Borac danas je proslavio 90 godina postojanja, a ovaj čačanski prvoligaš jesenji deo prvenstva Srbije završava na dnu tabele, ali ipak mnogi veruju i nadaju se da će u prolećnom delu ekipa nizati pobede.Borac je tokom devet decenija postojanja iznedrio brojne uspešne reprezentativce, ali i trenere.Predrag Kulašević Gagilo i Dušan Radonjić Chuka i danas se prisećaju brojnih dogodovština iz vremena kada su kao mladići trčali po fudbalskom terenu kraj Morave."Publika je bila na topolama koje su oko stadiona. To je bilo puno, kao i na stadionu. A ljudi ne samo što su sedeli na tribinama, već su bili i do same bele linije terena", kaže Kulašević.Novim generacijama poručuju."Za uspeh je potreban sklop svih igrača, da svi žive jednim plućima i da svi žele jednu istu stvar, a u to je uspeh, da budu prvi i idu dalje", kaže Radonjić.Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Grada Čačka i Fudbalskog kluba Borac svečano su otvorili teren sa veštačkom travom, kao i novu sportsko poslovnu zgradu."Imao sam tu sreću da ovde odrastem i da više od 13 godina provedem na Borčevom stadionu i znam koliko svima nama ovo znači", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.Generalni sekretar FS S Jovan Ssurbatović rekao je da je Čačak rasadnik talenata da je podario mnogo fudbalskih zvezda i danas postoji dosta reprezentativaca sa ovog područja."Da bi to tako bilo i buduće i da bi intenzivirali razvoj fudbala neophodo je uložiti u infrastrukturu", rekao je Šurbatović.Svečanoj akademiji prisustvovale su mnoge generacije kluba koji je kroz decenije časnog i dostojanstvenog bitisanja ostavio veliki trag u srpskom fudbalu.U Domu kulture otvorena je izložba fotografija koje su kroz vreme ispisale bogatu istoriju Fudbalskog kluba Borac.

17:01 - Juventus bolji od Torina u gradskom derbiju, sačuvao prednost na vrhu Fudbaleri Juventusa pobedili su danas posle preokreta Torino sa 2:1, u 16. kolu Serije A i tako sačuvali prednost na čelu tabele.Ekipa Siniše Mihajlovića povela je u 16. minutu golom Andree Belotija, ali je Gonsalo Iguain doneo Juventusu izjednačenje u 28. minutu, a onda i vodjstvo novim golom, u 82. minutu. Miralem Pjanić je u drugom minutu nadoknade postavio konačnih 3:1.Torino je u drugom poluvremenu imao sjajnu šansu, ali je reprezentativac Srbije Adem Ljajić bio neprecizan.Juventus sada ima 39 bodova na prvom mestu tabele, sedam više od Rome, koja sutra igra protiv Milana. Torino je na sedmoj poziciji sa 25 bodova, tri manje od Atalante, koja je danas poražena od Udinezea 3:1.Kjevo je u gostima pobedio "fenjeraša" Palermo, dok su Bolonja i Empoli odigrali 0:0.Ranije danas, Napoli je pobedio Kaljari 5:0.U ponedeljak se završava 16. kolo utakmicama Roma - Milan i Fiorentina - Sasuolo.

14:29 - Šifrinova pobedila u slalomu u Sestrijereu, Ignjatovićeva do prvih bodova Američka skijašica Mikaela Šifrin pobedila je u današnjoj trci slaloma voženom u italijanskom Sestrijereu, dok je Nevena Ignjatović došla do prvih bodova u sezoni u Svetskom kupu, pošto je zauzela 27. mesto.Šifrinova je u obe vožnje bila ubedljivo najbrža, a trku je završila u u ukupnom vremenu od minut, 37 sekundi i 80 stotinki, što joj je bilo dovoljno za treću pobedu u sezoni, a 23. u karijeri.Drugo mesto zauzela je Slovakinja Veronika Velez Zuzulova sa sekund i devet stotinki zaostatka, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja sa sekund i 29 sekundi zaostatka našla Vendi Holdener iz Švajcarske.Srpska skijašica Nevena Ignjatović ostvarila je rezultat karijere u slalomu u Svetskom kupu. Ona je posle prve vožnje zauzimala 29. mesto, ali je u drugoj ostvarila napredak od dve pozicije i tako došla do prvih bodova u karijeri u slalomu. Srpska skijašica imala je pet sekundi i 30 stotinki zaostatka za pobednicom.Šifrinova je današnjom pobedom uvećala prednost u generalnom plasmanu i sada na prvoj poziciji ima 498 bodova, druga je Lara Gur iz Švajcarske sa 393, a treća je Italijanka Sofija Godjija sa 347.U poretku slaloma Šifrinova je takodje prva sa maksimalnih 300 bodova, prati je Zuzulova sa 210, dok je Holdener treća sa 200.

13:54 - Klub Amerika i Kašima u polufinalu Svetskog prvenstva Fudbaleri meksičke Klub Amerike i japanske Kašime plasirali su se danas u polufinala Svetskog klupskog prvenstva u Japanu.Meksički tim je pobedio je šampiona Azije Jeonbuk iz Južne Koreje sa 2:1, posle preokreta u Osaki, dok je Kašima sa 2:0 bila bolja od južnoafričkog Mamelodija.Jeonbuk je u Osaki poveo golom Bo-Kjung Kima u 23. minutu, dok bi junak Klub Amerike u drugom delu postao dvostruki strelac Sivlio Romero, koji je golove postigao u 58. 74. minutu.Klub Amerika će se za finale boriti za prvim favoritom turnira, šampionom Evrope Real Madridom 15. decembra u Jokohami.S druge strane Kašima je lako pobedila Mamelodi, a strelci u trijumfu nad afričkim prvakom bili su Jasuši Endo u 63. minutu i Mu Kanazaki u 88.Kašima će se u polufinalu sastati sa kolumbijskim Atletiko Nasionalom u Osaki.

12:34 - Fraj: Osvajanjem trofeja MLS ligi smo ispisali istoriju Golman Sijetla Stefan Fraj rekao je da je njegova ekipa današnjim osvajanjem američkog MLS lige ispisala nove stranice istorije tog fudbalskog kluba i dodao da im za taj rezultat bila potrebna sreća."Danas smo ispisali nove stranice istorije Sijetl Saundersa. Za mene lično, ovo je moglo da mi se dogodi bilo gde, nije mi bitno, ali samo dok sam sa svojim timom i saigračima. Ovo je ono čega želiš biti deo", rekao je Fraj.Sijetl je u noći izmedju subote i nedelje u finalu plej-ofa MLS lige pobedio Toronto posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca sa 5:4 i tako došao do prvog trofeja u ovom takmičenju, a Fraj je bio jedan od najzaslužnijih za taj rezultat, pošto je prvo svoj tim spasao poraza odbranama u regularnom delu utakmice, a potom i u penal seriji.Švajcarski golman, koji je bio draftovan 2009. godine od strane Toronta, za koji je nastupao narednih pet sezona, proglašen je najkorisnijm igračem finala plej-ofa.Odlučujući pogodak za trijumf Sijetla u penal seriji postigao je Roman Tores."Potrebno je dosta sreće kada se dodje do penala. Penal serija nije najlepši način da se odluči pobednik utakmice, a Roman je čak juče na treningu promašio penal. Drago mi je što mu se to dogodilo juče na treningu, a ne danas u finalu", rekao je Fraj.Ovo je bila prva finalna utakmica plej-ofa MLS lige koje završena bez golova i čiji je pobednik morao da bude odlučen posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca, a takodje Sijetl je prvi tim koji nije uspeo da tokom meča uputi jedan šut u okvir gola.Trener Sijetla Brajana Šmecera je krajem jula preuzeo ekipu koja je bila deveta na tabeli Zapadne konferencije. On je od tada ostvario osam pobeda, dva remija i četiri poraza s Saundersima i tako sa Sijetlom postao prvi tim u istoriji MLS lige koji je doveo ekipu do plej-ofa iako je imala 20 ili manje bodova posle prvih 20 mečeva u sezoni.

11:58 - EP u krosu: Bibić 28. u trci juniora Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić osvojio je danas 28. mesto u trci juniora na Evropskom kros prvenstvu u italijanskom gradu Kija, na Sardiniji.Bibić, koji je na polovini staze bio medju desetoricom najboljih, prešao je deonicu od 6.000 metara za 17 minuta i 55 sekundi.Ovaj sedamnaestogodišnji Novopazarac na taj način ponovio je plasman sa prošlog šampionata Evrope u krosu, koji je održan u francuskom Jeru.Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Jakob Ingebrigtsen vremenom od 17 minuta i šest sekundi, srebro je pripalo Johanesu Kjapineliju iz Italije, a bronzanim odličjem okitio se Britanac Mahamed Mahamed.U konkurenciji 87 atletičara, prošlogodišnji vicešampion kontinenta u uzrastu juniora Fabjan Palko iz Francuske zauzeo je tek 36. mesto.Elzan Bibić je na Evropskom kros prvenstvu u Italiji bio jedini predstavnik Srbije.

09:43 - Zlato i bronza za sambiste Srbije na Kipru Reprezentativci Srbije u sambou Ivana Jandrić i Vladimir Gajić osvojili su zlatnu, odnosno bronzanu medalju na Prvom svetskom studentskom prvenstvu u Nikoziji na Kipru.Oni su na tom takmičenju predstavljali Univerzitet u Novom Sadu.Ivana Jandrić je kazala da je veoma srećna što je uspela da osvoji još jednu titulu i što je Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu predstavila na najbolji mogući način.Galić je bronzanu medalju osvojio u kategoriji preko 100 kilograma, a nakon borbe je izjavio da žali što nije uspeo da udje u finale, ali da je srećan zbog još jedne medalje.

09:00 - Džikić: Ne mogu da budem nezadovoljan Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da ne može da ne bude zadovoljan posle večerašnje igre i pobede nad Igokeom u 13. kolu Jadranske lige."Igrali smo na momente stvarno dobro, na momente dobro i na momente stvarno loše. U drugom poluvremenu smo dali 60 poena, igrali smo brže, čvršće u odbrani, bolje u skoku i pogodili smo 11 trojki...Generalno, pokazali smo dva različita lica. Jedno koje nam se svidja, jedno koje nam se ne svidja. Sve to znamo bolje nego vi", rekao je Džikić novinarima.Partizan je pobedio 87:64 u 13. kolu, a do trijumfa je došao igrom u drugom poluvremenu, u kome je pogodio 11 trojki iz 13 šuteva. Džikić je na novinarsko pitanje odgovorio da mora da bude zadovoljan."Ima pitanja na koje ne mogu da dam odgovor vezano za igru, da objasnim zašto se nešto izdešavalo, ali u drugom poluvremenu smo igrali solidno, pametno, što bi se reklo. Ličilo je drugo poluvreme na igru koju želim: da igramo agresivnije u odbrani, da se Birčević razvuče 211 po celom terenu, da držimo kontrolu reketa, da se ne daju neke stvari...Ali, nisam nezadovoljan, bilo bi bezobrazno da kažem da sam nezadovoljan", rekao je Džikić."Neki momci su pali, neki su se digli. Stalno ponavljam da je sezona dugačka. Ima jedna druga stvar, čestitao sam igračima na tome. Fale nam dve pobede da dodjemo do ukupnog broja pobeda koje smo imali prošle sezone. Mislim da je igračima bitno da su uspeli da urade", rekao je Džikić.On je priznao da velika minutaža može da bude problem u sezoni, ali je kazao da tim ima problema sa umorom i sa povredama."Imamo igrača koji uopšte nisu trenirali od Ludvizburga (utorak). Jutros su tek prohodali. Neki igrači koji su nas nosili sada su pali, a neki koji su bili dole su se digli. Moramo da ih čekamo", rekao je Džikić.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE