Foto: Profimedia

Kristijano pobedio Mesija

PORTUGALAC NAJBOLJI FUDBALER SVETA: Ronaldo posle Lige šampiona i EP osvojio i Zlatnu loptu!

Fudbaler Reala i portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo dobio je nagradu Zlatna lopta, koju francuski magazin Frans fudbal dodeljuje najboljem igraču na svetu.

Fudbal
> 00:00h

Ronaldo je po četvrti put u karijeri dobio Zlatnu loptu, koju je prethodno osvajao 2008, 2013. i 2014. godine. Portugalac je ove godine sa Realom osvojio Ligu šampiona, a sa selekcijom Portugalije osvojio je evropsku titulu.

Ronaldo je dobio najviše glasova ispred Lionela Mesija i Antoana Grizmana. Mesi je pet puta u karijeri osvojio Zlatnu loptu.
"Velika je čast osvojiti Zlatnu loptu. Presrećan sam. San mi se opet ostvario i to po četvrti put. Ovu nagradu posvećujem saigračima i timu. Neverovatno. Da Portugal ili Real nisu pobedili, ne bih ni ja osvojio ovu nagradu. Tim je uvek na prvom mestu", poručio je Ronaldo, koji se trenutno sa Realom nalazi u Japanu na Svetskom klupskom prvenstvu.
Ove godine Fifa više ne dodeljuje nagradu Zlatna lopta (Fifa Ballon d'Or), jer je okončala šestogodišnju saradnju sa magazinom "Frans fudbal" (France Football) koji je zadržao prava na naziv i nagrade igračima. Fifina Zlatna lopta biće dodeljena u januaru u Cirihu.