Foto: Damir Dervišagić Kurir

Dolaze lepši dani za srpsku teniserku

PERIOD KADA SU DOKTORI SUMNJALI NA RAK JE IZA NJE Janković: On me čini srećnom, razmišljam o udaji!

Posle sjajnih rezultata koje je beležila kao tinejdžerka, kao i na početku seniorske karijere, jedna od naših najboljih teniserki Jelena Janković poslednjih godina bila je prinuđena da uspori tempo.

Tenis
> 00:00h

Razlog tome bile su mnogobrojne povrede, zbog kojih joj nije uspevalo da pruži svoj maksimum na terenu, a teški trenuci naveli su je da se posveti sebi i svemu što je propustila odrastajući uz “beli sport”. Kao nepopravljivi optimista, zgodna tridesetjednogodišnjakinja ni u najtežim trenucima, kada su lekari sumnjali da ima rak, nije posustajala.

"Sportski život obiluje usponima i padovima, tako da su povrede sastavni deo tog života. Nesrećnim sticajem okolnosti, često sam se povređivala, tako da sam došla u situaciju da razmišljam o mom teniskom životu. Petnaest godina se profesionalno bavim ovim sportom koji mnogo volim i kome sam izuzetno posvećena. Vrlo teško podnosim povrede, u smislu oporavka, jer mom karakteru ne prijaju mirovanja te vrste. Najteža mi je bila povreda ramena, koju sam zadobila dva puta i za koju je bio potreban duži oporavak. Imala sam poteškoće da radim osnovne stvari i zbog položaja mišića, čak sam imala poteškoće pri disanju", priseća se Jankovićeva kojoj su doktori u jednom trenutku posumnjali na kancer.

"Prilikom povrede ramena za vreme snimanja te regije pojavila se sumnja na kancer. Samim saznanjem da postoji sumnja na tako nešto mnogo sam se uplašila. U tim momentima, dok sam čekala rezultate sa raznoraznih pregleda, činilo mi se da minuti traju kao večnost. Po prirodi sam veliki optimista i ma koliko mi je bilo teško, pokušavala sam da ostanem pozitivna, ubeđujući sebe da će se sve završiti na nabolji mogući način", kaže Jankovićeva.

Jelena Janković, foto: Profimedia

Planirate li da igrate tenis sve dok vas zdravlje bude služilo i gde sebe vidite u tom sportu?

- Onog trenutka kad budem osetila zasićenost i kada budem smatrala da druge životne stvari imaju prioritet, sigurno je da ću se povući. U principu, takve stvari se ne planiraju nego se samo dese u odgovarajućem trenutku.

Vaš brat se nedavno oženio, koliko ste učestvovali u organizaciji venčanja?

- Zbog prirode mog posla nisam bila u prilici da se bavim organizacijom venčanja. Mladenci i roditelji su se bavili tim delom posla i sugurno je da smo se svi radovali tom divnom događaju.

Da li vas je njegovo venčanje inspirisalo da i sami počnete da razmišljate o udaji?

- Kao svaka normalna devojka i ja priželjkujem taj trenutak.

Posle raskida duge veze, odlučili ste da se posvetite sebi. Da li je došlo vreme da pustite nekog u svoj život?

- Trebalo mi je dugo vremena da neke stvari prevaziđem i okrenem se sebi. Ne volim da pričam o privatnom životu i uvek sam želela da taj deo moje intime bude samo moj. Reći ću vam samo malo, jer znam da mnoge zanima. Emotivno sam ispunjena i postoji neko ko me čini srećnom.

Da li biste voleli da se uskoro ostvarite u ulozi majke?

- Nadam se da će i taj trenutak uskoro doći.

Hello