Foto: Saša Pavlić

Burna reakcija

(VIDEO) KOSANOVIĆ BLJUJE VATRU: Iskusni trener besan na FSS i sudije, evo šta im je poručio

Trener fudbalera Radnika iz Surdulice Milorad Kosanović, rekao je posle poraza od Crvene zvezde u 21. kolu domaće Superlige, mnogo toga, što nije uobičajeno, posebno se osvrnuvši na čelnike Fudbalskog saveza Srbije, kojima je poručio da treba da zabrane lopovima da rade u fudbalu.

Fudbal
> 00:00h

"Ne razumem ljude, koji vode fudbal u ovoj zemlji dozvoljavaju da se igra po ovakvom vremenu i na ovakvoj infrastrukturi. Ne razumem one, koji rukovode Fudbalskim savezom Srbije da dozvoljavaju ovakvim ljudima (sudijama, prim. aut) da rade ovako ozbiljan i odgovoran posao. Gotovo svako kolo na 2, 3 utakmice dolaze ljudi sa namerom da odmognu nekome i pomognu drugome, i što je najgore uče ovu decu da ne vredi biti normalan radan, vredan, nego da moraš biti lopov.

To je sramota šta oni rade. Nije stvar, kada neko pogreši. Svako greši i može da greši, ali kada dođe sa namerom, što meni niko posle 40 godina ne može da sakrije. Zvezdi danas ništa od toga nije trebala. Ovakve ljude iz fudbala treba izbaciti", rekao je Kosanović.

On je u dahu nastavio:

"Te priče, da ćemo kažnjavati ČSK iz Čelareva, a nećemo Zvezdu i OFK Beograd, odnosno Spartak iz Subotice, prolaze među ljudima koji ne razumeju o čemu se ovde radi. Ja ostajem, jer mogu da radim i kada mi se nešto dopadne, ja ću da radim. Ostajem zbog ove dece. Videli ste kako je radnik igrao danas protiv Zvezde. Da je ovako igrao od početka bio bi u prvih 6 ekipa. A sve to smo uradili za 3 nedelje." Strateg tima iz Surdulice nije želeo da priča o svojojbudućnosti.

"Nije stvar u tome šta ću ja? Već oni koji rade u srpskom fudbalu i koji svima vama koji gledate utakmice treba da služe, a ne da dozvoljavaju koje kakvim lopovima, moram da kažem, to su lopovi, jer se kod njih vidi namera da se oduznme nekome nešto. S kojim pravom. A onda uterujemo neke stvari u red... Pričamo o Borči i nekim klubovima, koji niko ne zna gde su. A na velikoj sceni ti se dešavaju ovakve stvari", gnevan je bio iskusni stručnjak.