Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Sporo se topi zbog niske temperature

PRVI SNEG PAO I U POMORAVLJU: Evo kakvo nas vreme očekuje sutra

JAGODINA - U Pomoravlju je noćas pao prvi sneg, ima ga oka dva centimetra, sporo se topi zbog niske temperature ali ne pravi nikakve probleme, rekli su rukovodioci opštinskih uprava Pomoravskog okruga.

Srbija
> 00:00h

Svi putni pravci su prohodni, ali su kolovozi mokri, uključujući i deonicu autoputa kroz Pomoravlje, rekli su na autoputu saobraćajni policajci Policijske uprave u Jagodini.Vreme je tmurno ima magle i policajci upozoravaju vozače "da prilagode brzinu automobila uslovima puta i vremenu i da se pridržavaju saobraćajne signalizacije".

Nije bilo potrebe da intervenišu zimske službe, kažu opštinskim upravama Pomoravlja, Resave i Levča, dodajući da su za svaku intervenciju, inače, pripremljeni.

Sutra suvo, najviša temperatura do tri stepena

U Srbiji će sutra ujutru biti slab do umeren mraz i ponegde magla, najniža temperatura od minus pet do minus jedan, a najviša od nule do tri stepena.Tokom ;dana će na severu zemlje biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno i u većem delu suvo, samo još ponegde na planinama provejavanje snega, uglavnom ujutro i pre podne. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni.

Foto: AP

U Beogradu će ujutru biti slab mraz, tokom dana umereno oblačno i suvo. Vetar će biti slab, severoistočni. Najniža temperatura oko minus dva, najviša oko jedan stepen.U zemlji će tokom narednih sedam dana biti hladno sa temperaturom ispod prosečnih vrednosti.U subotu i nedelju ujutro se očekuje umeren do jak mraz i mestimično magla, koja će se ponegde po kotlinama i nizijama zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima biće pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom od nule do pet stepeni.U ponedeljak se očekuje postepeno naoblačenje, a od utorka pretežno oblačno uz slabljenje jutarnjeg mraza, povremeno sa snegom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima. U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar.U Beogradu se u istom periodu očekuje slično vreme.

Za vikend meteorolozi predvidjaju temepraturu od nule do dva stepena, a od utorka pojačanje hladne košave, povremeno s kratkotrajnim snegom.Biometeorološka prognoza za petak, 16. decembar 2016: Biometeorološka situacija će biti nešto povolјnija za većinu hronično obolelih i zaključuje autor teksta.